03/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Online lezbiyen* buluşmalarının sonuncusu 4 Haziran’da. Yeni denizlere yelken açmak için veda buluşmasına kayıt yaptırmayı unutmayın!

Online lezbiyen* buluşmaları veda ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Carrie Leigh Hobson

Avrupa Lezbiyen* Konferansı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinde sosyal izolasyon ve karantina deneyimlerini konuşmak için her gün yayın yaptı.

Bu yayınlar kapsamında Kaos GL de 15, 23, 30 Nisan’da, 7, 14, 21 ve 28 Mayıs’ta Türkçe buluşmalar düzenledi.

Bu buluşmalar yarın, sekizinci ve son program ile veda ediyor. Kaos GL’den Aylime Aslı Demir, Damla Umut Uzun ve Seçin Tuncel’in moderasyonuyla 4 Haziran’da Türkiye saatiyle 20, Avrupa saatiyle 19’da yapılacak Türkçe yayın; Türkiyeli lezbiyenleri online ortamda son kez bir araya gelmeye çağırıyor. Buluşmaya şu linkten kayıt yaptırabilirsiniz.

Karantinanın başından beri yapılan 7 buluşmada kâh karantina koşulları kâh evde kalmanın ne menem bir şey olduğu konuşuldu. Her hafta haklardan cinsellik ve cinsiyete, aşklardan ilişkilere, şiddetten şiddete karşı mücadeleye, TERF tartışmalarından vektöralizme, ifşa tartışmalarından, lezbiyen-biseksüellerin cinsel sağlığına çok sayıda konuda lezbiyenler* bir araya geldi.

Kaos GL, son buluşmayı “Bir aradalığımızı başka başka mecralarda, başka başka kanallardan akarak sürdürmek dileğiyle” diyerek sonlandırıyor.

Hafif içkiler eşliğinde hal hatır sormuşuz gibi

Moderatörlerden Aylime Aslı Demir ilk buluşmanın ardından şöyle demişti:

“Hepimizin birer zoomer’a dönüştüğü bu günlerde bir toplantı kendini diğerlerinden benim için kolaylıkla ayırdı. Sanki karantina öncesi günlerde iş çıkışı bir mekanda buluşup yemeklere eşlik eden hafif içkilerle hal hatır sormuşuz, muhabbet devam ettiği ve birbirimizden bir türlü ayrılamadığımız için mekan değiştirmeye karar vermişiz ama ekran kapanınca bir anda evde yapayalnız kalmışız gibi bir deneyim bu, keşke hiç bitmeseydi.”

Üstümüze üstümüze gelen evlerden çıkmak için bir nefes

Online buluşmalarından moderatörlerinden Seçin Tuncel, 26 Nisan Lezbiyen* Görünürlük Günü’nde KaosGL.org’a verdiği demeçte şöyle demişti:

“Ekonomik olarak güçlü olmayan birçok insan gibi lezbiyenlerin de bir kısmı aile evinde kimliğini gizleyerek oturmak zorunda kalıyor. Açık kimlikliler içinse korunaklı olduğunuzu düşündüğümüz evler bile şu an üstümüze üstümüze geliyor. Komşu teyzenin partnerimizi kardeş, olmadı arkadaş olarak tanımladığı, mahalle dışında el ele yürümek bile zorken okulların kapanmasıyla memleketlerine dönmek zorunda olan flörtlerimize kolilerimize ulaşmanın iyice zorlaştığı günlerde online buluşmalarla bir araya geldik.”

*Lezbiyen sözcüğünün yanına konulan yıldız; kendisine lezbiyen, feminist, biseksüel yahut queer olarak tanımlayan ve de kendisini lezbiyen aktivizm ile yan yana konumlayan herkesi içerme niyetiyledir. Aynı zamanda Lezbiyen kelimesi de görünürlük, güçlenme ve temsile dair politik mücadelenin bir parçası olma gayesiyle konferans organizatörleri tarafından kullanılmıştır.


Etiketler: kadın, yaşam
nefret