15/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Aydın LGBTİ+ Dayanışması’nın düzenlediği sanal sergi “Tuhaflıklar Furyası” farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getiriyor.

Online sergi “Tuhaflıklar Furyası” açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Farklı disiplinlerden sanatçıların bir araya gelerek, edebiyat, müzik, resim, illüstrasyon ve fotoğraf çalışmaların yer aldığı sanal sergi “Tuhaflıklar Furyası” dün (14 Haziran) açıldı.

Aydın LGBTİ+ Dayanışması’nın düzenlediği sergi şöyle tanıtılıyor:

“Tarihçesinde ‘tuhaf, garip, acayip’ anlamlarına gelen queer kelimesi, 20. yüzyıl boyunca heteroseksüel olmayanlara karşı küfür olarak kullanıldı. 1990’da bu terim ABD’deki aktivistler tarafından sahiplenilerek siyasi bir kimlik kazandı ve aynı sene New York’taki Onur Yürüyüşü’nde dağıtılan ‘Queers Read is!’ (Kuirler Bunu Okuyun!) broşüründe Queer Nation bu sahiplenmeyi şöyle açıkladı: ‘Kuir’i kullanmak bizim dünyanın geri kalanı tarafından nasıl algılandığımızı bize hatırlatması açısından önemli. Kuir, homofobiğin elinden alıp ona karşı kullanabildiğimiz muzip, ironik bir silah.’ Queer teori ne olduğuyla değil neye karşı olduğuyla kendini ortaya koyar. ‘Normal’i, normalliği kuran normların kuruluş ve işleyiş yapısını sorgular. Bu teori, postmodernizmden ve güncel feminist felsefeden olmak üzere en temelinde Michel Foucault'nun tarihsel ve toplumsal kurgusalcı fikirlerinden türemiştir. Toplumda sosyal duruşları istenmeyen bireylerin bir başkaldırısı olan Queer Art sergimiz ‘Tuhaflıklar Furyası’ ile bastırılmış ve görünmez varlıklarımızı ifade ediyor ve onur duyuyoruz.”

Uygulama ile sergiyi gezmek mümkün

Sergiyi telefondan “Artsteps” uygulamasını indirerek dolaşmak mümkün. Ancak uygulama ile bilgisayardan sergiyi gezmek arasında küçük bir fark var. Bilgisayarda sergiyi gezerken sağ tarafta chat kısmından sergidekilerle sohbet edebiliyorsunuz, telefonda bu özellik yer almıyor.

“Tuhaflıklar Furyası”nı buradan gezebilirsiniz.



Etiketler: kültür sanat
İstihdam