24/06/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Online söyleşilerde bu hafta Klinik Psikolog Buket Kılıçer konuğumuz. İster oku ister izle-dinle. Buket Kılıçer ile queer ilişki terapisini konuştuk.

Online sohbetler: Buket Kılıçer ile queer ilişki terapisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pandemi tedbirleri nedeniyle bir araya gelemediğimiz sosyal izolasyon günlerinde Klinik Psikolog Buket Kılıçer ile Zoom aracılığıyla buluştuk ve “queer ilişki terapisi”ni konuştuk.

Kılıçer, aile, çift ya da ilişki terapisti olarak bilinen meslek uzmanlarının Türkiye’de ve Dünya’da nasıl bir eğitimden geçtiğini şöyle anlattı: “Dünyanın batısında ayrı bir lisansı var bu alanın, aslında ikinci bir meslek tanımı oluyor.  Türkiye’de ise böyle program var ve uzun bir eğitim süreci var; ‘çift ve aile terapisi’ diye geçiyor.”

İlişki terapisini “Partnerlerle çalışırken daha çok ilişkinin kendisini konuşuyoruz. Kişilerin ortak şikayetleri, hedefleri ve dertlerini konuşuyoruz. Terapi odasında tüm bunlara yer açmak hedefimiz” diye özetleyen Kılıçer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği Aile Danışmanlığı kurslarına katılan sertifikalı kişilerin ruh sağlığı uzmanı olmadıklarına dikkat çekiyor.

Kılıçer ile yaptığımız söyleşinin tamamını buradan izleyebilirsiniz:


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, sağlık hakkı
İstihdam