21/06/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Mersin Onur Haftası komitesi heteroseksizm karşıtlarını 26 Haziran Salı günü Onur Kahvaltısı’na bekliyor.

“Onur Haftası tüm heteroseksizm karşıtları için ortak mücadele zamanı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mersin Onur Haftası komitesi heteroseksizm karşıtlarını 26 Haziran Salı günü Onur Kahvaltısı'na bekliyor.

 Foto: Mersin Onur Yürüyüşü 2016, Aylin Keser/Kaos GL

Mersin Onur Haftası komitesi 26 Haziran Salı günü tanışma kahvaltısı düzenliyor. 4. Mersin Onur Haftası’nı konuşmak ve Hafta’nın çalışmalarını öğrenmek, dahil olmak isteyen herkesin davetli olduğu Onur Kahvaltısı sat 11:30’da Mezitli’deki Yüzüncü Yıl Parkı’nda başlayacak.

Kahvaltıyı Mersin Onur Haftası Gençlik Komisyonu’ndan Prenses Muzo’ya sorduk. Prenses Muzo, Mersin Onur Haftası’nın tüm heteroseksizm karşıtları için ortak mücadele zamanı olduğunu hatırlatıyor ve herkesi kahvaltıya bekliyor.

Prenses Muzo, ”Biz Mersinli genç LGBTİ+’lar olarak, genç LGBTİ+’ların birçok zorlukla tek başına mücadele ettiğini ve örgütlenmenin gücümüzü ve mücadeleyi çoğaltan bir etkisi olduğunu düşünüyoruz. Onur Haftası tüm heteroseksizm karşıtlarının ortak mücadele zamanıdır. Bu sebeple Hafta hepimiz için heyecan verici bir öneme sahip. Okulda, işte, mahallede yaşadığımız tüm şiddete rağmen Onur Haftası’nda bir araya gelerek sesimizi yükseltiyoruz. Mersin’de bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Onur Haftası heyecanı hepimizi sarmış durumda. Bu heyecanla çalışmalarımızın bir kısmını bizlere yasaklanan sokaklarda örgütleyeceğiz. 26 Haziran Salı günü kahvaltımızı yaparken mücadelemizi, Onur Haftamızı konuşacağız. Gençler olarak bu sene de tüm öfkemizi mücadeleye evrilterek alanları dolduracağız” dedi.

Onur Kahvaltısı’nın tüm detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haber:

4. Mersin Onur Haftası tarihi açıklandı


Etiketler: yaşam
İstihdam