30/06/2015 | Yazar: Ozan Uğur

Antep’te homofobi ve transfobi karşıtları Onur Yürüyüşü’ne yapılan saldırıyı protesto etmek için bir araya geldi. 29 Haziran saat 18’de Yeşilsu’da ZeugMadi LGBT çağrısı ile bir araya gelen homofobi karşıtları ‘Nefrete İnat Yaşasın Hayat’ dedi.

Antep’te homofobi ve transfobi karşıtları Onur Yürüyüşü’ne yapılan saldırıyı protesto etmek için bir araya geldi. 29 Haziran saat 18’de Yeşilsu’da ZeugMadi LGBT çağrısı ile bir araya gelen homofobi karşıtları “Nefrete İnat Yaşasın Hayat” dedi.

Sloganlarla başlayan basın açıklamasını kitle adına ZeugMadi gönüllüsü Tuna Erdem okudu. Erdem 26 Haziran’da BM’nin Evrensel Periyodik İncelemesi’nde Türkiye’nin LGBT’lere dair söylediklerini hatırlatarak şunları söyledi: “Bütün bu yapılanlar barışçıl bir gösteri ile nefrete karşı toplumsal barış isteyen LGBTlere yapılan bu linç girişimlerinin sorumlusu İstanbul Valisi Vasip Şahin’dir! Geçtiğimiz yıl da Ramazan ayına denk gelen Onur Yürüyüşü sırasında hiçbir saldırı ya da linç girişimi olmadığı halde bu yıl ısrarla dile getirilen hassasiyet söylemi çetelere de gaz vererek harekete geçirmiş ve ara sokaklarda ellerinde sopalarla insanlara saldırmaya teşvik etmiştir. Sosyal medya üzerinden yürüyüşten önce ve yürüyüş sırasında hedef gösteren ve nefret söylemi üreten birey ve kurumlar da en az vali kadar bu saldırılardan sorumludur. LGBTlere yönelik nefret dilini terketmeyen bütün medya kuruluşları da bu suçun kışkırtıcısı olarak ortaklıklarını sürdürmektedirler!”

Erdem açıklamayı okuduğu sırada kitle sık sık “Faşizme karşı omuz omuza, Eşcinseller susmayacak, polis kaç kaç kaç eşcinseller geliyor” sloganları attı.
Erdem gece yarılarına kadar eden polis şiddetinin en son gece klüplerine yöneldiğini de belirterek “Dün eğlence mekânımıza yapılan saldırı sizlere 1969 yılında Amerika’da Stonewall Inn isimli barda yapılan saldırıyı hatırlatsın. Bugün Amerika’da eşcinsel evlilikler serbest! Dün yaptığınız saldırının sonucu da bu olacaktır! Devletin bütün organlarının ve kolluk güçlerinin ürettiği bu nefret karşı durmayan herkesi boğacaktır. Sizleri kendi dilinizle ve vicdanınızla hesaplaşmaya çağırıyoruz!” dedi.
 
Açıklamaya HDP, SDP, ESP, Partizan, EMEP, Eğitim-Sen, Mücadele Birliği, DBP Gençlik ve SYKP’den temsilciler destek verdi. Kitle “Nefrete İnat Yaşasın Hayat” sloganını attı ve faşizme karşı alkışlarla, ıslıklarla ve zılgıtlarla bir protesto gerçekleştirdi.

Etiketler: yaşam
İstihdam