10/05/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Orange is The New Black’in yeni sezon için ilk büyük fragmanı, kadınların hapishane yönetimine karşı örgütlü hareket ettiği sahnelerden oluşuyor.

Orange is The New Black’te yeni sezon: ‘Tek çıkış yolu bir arada olmak’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Orange is The New Black’in yeni sezon için ilk büyük fragmanı, kadınların hapishane yönetimine karşı örgütlü hareket ettiği sahnelerden oluşuyor.

Orange is The New Black beşinci sezonu için yeni bir fragman yayınlandı. Dördüncü sezon Daya’nın, Poussey Washington’un ölmesine sebep olan gardiyan için başka bir gardiyan olan Humphrey’i rehin almasıyla bitmişti. Yeni fragman aynı sahneyle başlıyor ve dayanışma sahneleriyle devam ediyor.

Gelen ilk sahnede Litchfield’in kanunsuzluğundan dolayı birden fazla ölümüze sebep olan tutukluların artık isyan ettiğini görüyoruz. Maria Ruiz, “İsyanımızı doğru bir yöne çevirmek istiyorsak birlikte hareket etmeliyiz. Kimler var?” diyor. Gloria’nın ise “Tek çıkış yolu bir arada olmak” dediğini görüyoruz.

Başka bir sahnede Pussey’in yakın arkadaşlarından Taystee’nin, cezaevi şefi Joe Caputo’ya “Hepimiz öfkeliyiz. Bizim kıza yanlış yaptın Caputo, adalet istiyoruz!” diyor. Ve ekliyor: “Hiçbir sebep yokken darp ediliyoruz, iki kişilik olduğu hâlde o dolap gibi odalara tıkıldık. Temel insan haklarından çok uzaktayız.”

Dizinin trans karakteri Sophia Burset’i tecritte “Burası benim evim ve evim için savaşacağım” derken görüyoruz.

Sonunda Piper Chapman’ın Taystee’ye “Yardımcı olabileceğim bir şey var mı?” dediği sahne geldiğinde ise Taystee “İnsanlar senin gibi olmayacak” diyor. Piper ise “Bu benim hikayem” diye cevaplıyor.

Beşinci sezonun yarısında ise Stella Carlin karakterini oynayan Ruby Rose’un geri döneceği haberini duyurmuştuk.

9 Haziran’da yeni sezonda buluşalım!


Etiketler: medya
İstihdam