13/03/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Oyuncu Sara Ramirez, biseksüel olarak açılmasında Orlando katliamının büyük etkisi olduğunu söyledi.

“Orlando katliamı, açılmam için büyük bir sebepti” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Oyuncu Sara Ramirez, biseksüel olarak açılmasında Orlando katliamının büyük etkisi olduğunu söyledi. 

Grey’s Anatomy’nin Callie Torres’i Sara Ramirez 2016 yılında biseksüel olarak açılmıştı. Ünlü oyuncu dizide de biseksüel bir karakteri canlandırdı.

“Karşılaşabileceğim her türlü ayrımcılıktan korktum”

Ramirez, geçtiğimiz günlerde Coming Out Stories’de biseksüel olarak açılmasında Orlando katliamının büyük bir etkisi olduğunu ifade etti.

“Kamuoyuna duyurmaktan korktuğum bir şeydi bu çünkü kariyerime olumsuz yönde etkileyeceği yönünde endişelerim vardı. Karşılaşabileceğim her türlü ayrımcılıktan korktum. Bu korku sadece Hollywood için değil, mesleğimi yapabileceğim her yerde karşıma çıkabilecek bir ayrımcılığın korkusuydu.”

“Açılmak bana sonsuz bir rahatlama hissi verdi”

“Yıllar geçtikçe ve bu siyasal baskı yoğunlaştıkça, kimliğimle dalga geçildiğini ve şiddetin arttığını hissediyordum. Orlando’da o gece gece kulübünde gerçekleşen saldırının ardından bir parçası olduğum bu toplumu güçlendirmek için artık açılmam gerektiğine karar verdim.”

Mary Lambert'in Know Your Name klibinden

Saldırıdan yedi ay sonra açılan Ramirez, kararıyla ilgili hiçbir pişmanlık duymadığını ifade ederek “Açılmak bana sonsuz bir rahatlama hissi verdi” dedi.

“Tüm kimliklerimi açık bir biçimde yaşamak benim için bir kurtuluş biçimiydi. Böylece herhangi bir süreçten geçerken kendimi gizlemek zorunda hissetmem.”

18 yaşından beri arkadaşlarına ve ailesine açılma manevralarında bulunduğunu belirten yıldız, “Cinsel yönelimimle ilgili gördüğüm bifobi ve ayrımcılıkların çoğunu içselleştirmeme rağmen, bu gerçeği içimde asla inkâr etmedim” dedi.

Oyuncu, geçtiğimiz bahar ayında Mary Lambert'in Know Your Name şarkısına çektiği "biseksüel aydınlatmalı" klibinde oynamıştı. Buyrun!


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam