22/01/2010 | Yazar: Kahraman Gür

2007 yılında gey ve lezbiyenlere yönelik ayrımcılığı ceza hukukuyla yasaklandığı İngiltere parlamentosunda, bu günlerde eşcinsellerin dini mekanları evlilik için kullanma hakları t

Ortaöğretim okullarına homofobi karşıtı video  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2007 yılında gey ve lezbiyenlere yönelik ayrımcılığı ceza hukukuyla yasaklandığı İngiltere parlamentosunda, bu günlerde eşcinsellerin dini mekanları evlilik için kullanma hakları tartışılıyor.

İngiltere’de son olarak çarpıcı bir başka adıma imza atılıyor. Ortaöğretim öğrencilerini bilinçlendirmek için çekilen Stonwall grubunun hazırladığı  film FIT İngiltere’deki tüm ortaokullara gönderilecek.

 
FIT ortaöğretim okullarına yönelik homofobi ile mücadele için üretilen ilk ve belki de tek film.
 
Stonewall grubunun okullar için hazırladığı filim gayet zekice hazırlanmış, eğlendirici ve etkileyici. Okullardaki homofobik dil ile mücadele etmek için hazırlanan video hip-pop, mizah, Adidas’tan spor giyim gibi 13-16 yaş gurubunun favori temaları kullanılarak gençlerle kolay bir iletişim kurulmaya çalışılmış.
 
İngiltere’de okul ve işyerlerinde homofobiye karşı mücadele eden Stonewall grubu 2007 yılında 1.145 gey ve lezbiyen orta okul ve lise öğrencisiyle görüşmüş, öğrencilerin maruz kaldığı özellikle sözlü şiddeti rapor olarak kamu oyuna sunmuştu.
 
Yeni yapılan bir çalışma İngiltere’de her on öğrenciden dokuzunun homofobik dile maruz kaldığını gösteriyor. Ayni zamanda öğretmenlerin onda dokuzunun homofobik dille mücadele için herhangi bir eğitim almadıklarını belirtiliyor.
 
Her beş ortaöğretim öğretmeninden birini sınıfta eşcinsellik üzerine konuşurken rahat hissetmediği, her altı öğretmenden birinin ise öğrencinin eşcinsellikle ilgili bir soruya cevap vermekten rahatsızlık duyduğu belirtiliyor. 
 
2008-2009 yıllarında 20 000 öğrenciye gösterilen film öğrenci ve öğretmenlerden büyük beğeni topladı.
 
FIT’i yazan ve yöneten Rikki Beadle-Blair filimin öğrenciler üzerindeki etkisinin çok olumlu olduğunu belirtti. Rikki ayrıca öğretmenlerin sınıf ve okul içerisinde eşcinsel öğrenciye nasıl yaklaşılacağını ve de homofobik davranış ve dil ile nasıl baş edileceğinin bilmediklerini belirtti.
 
FIT’in iki kısa reklam filmi:
















 
kaynak:
http://www.stonewall.org.uk/
http://www.ukgaynews.org.uk/Archive/10/Jan/2201.htm
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam