16/09/2009 | Yazar: Kaos GL

‘Başka dünyaya aitmiş gibi gördüğü biriyle buluşmak, onu heyecanlandırıyordu.’ Ece Vahapoğlu’ndan aşk, ihanet, önyargılar, din, cinsellik, tabular ve bastırılmış duygular üzerine sarsıcı bir roman.

Öteki Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

‘Başka dünyaya aitmiş gibi gördüğü biriyle buluşmak, onu heyecanlandırıyordu.’ Ece Vahapoğlu’ndan aşk, ihanet, önyargılar, din, cinsellik, tabular ve bastırılmış duygular üzerine sarsıcı bir roman. 

Amerika’da eğitim gördükleri üniversitede tanışan, yıllar sonra İstanbul’da tekrar karşılaştıklarında dost olup birbirlerini yakından tanıyan, hayli parlak bir kariyere sahip, başarılı ve modern sunucu Esin ile babasının şirketinde yöneticilik yapan, İslami değerlere sıkı sıkıya bağlı türbanlı kız Kübra’nın öyküsü.

Birbirlerinin dünyalarını merak eden iki arkadaş arasında giderek, sıra dışı duygusal bir bağ kurulur.
Önce karşılıklı olarak öteki’ni sonra da kendi benliklerini keşfederler.
Öteki bu iki karakter üzerinden, ‘modern’ ile ‘muhafazakâr’ kesimdeki iş ilişkilerini, erotizmi, evlilikleri, sosyal yaşamın ayrıntılarını, aldatmayı, kaçamakları ve Türkiye’nin saklı gerçeklerini anlatıyor.
 
Ece Vahapoğlu’ndan aşk, ihanet, önyargılar, din, cinsellik, tabular ve bastırılmış duygular üzerine sarsıcı bir roman.
 
Yorumlar
 
‘Gazetecilikte biriktirdiklerini romana aktarmış. Günümüz Türkiyesi’nde ‘öteki’ denilen kesimi cesur bir hikâyeyle anlatmış. Beklenmedik bir şekilde türbanlı genç kızların sorunlarını içselleştirip yazmış. Sürükleyici… Heyecanlı… Şaşırtıcı!’ Hıncal Uluç / Sabah
 
‘Ece Vahapoğlu, birbirimizi ötekileştirmemize neden olan kalıpların ne kadar kırılgan olabileceğini gösteren bir roman yazmış. Tebrikler.’ Mehmet Y. Yılmaz / Hürriyet
 
‘İki farklı kadını çok iyi analiz ederek birbiriyle kesiştiren bir roman. Beklenmedik bir çalışma.’
Reha Muhtar / Vatan
 
‘Çok vurucu. Senaryolaştırıp film yapmalı. Kapak da ‘al beni’ diyor.’
Saner Ayar/ Show TV 
 
‘Öteki ile beriki Türkiye’nin kesişme noktalarını çok da güzel anlatıyor Ece Vahapoğlu’
Funda Özkan / Radikal
 
‘Ece Vahapoğlu, birbirine başkalaşmış insanların etrafında dolaşmak yerine, içine dalmış. Ayrı ayrı girdiği iki kapıdan bir yol açmış ve o yolu gösteriyor. ‘Bu işin ötesi, berisi yok’ mesajıyla birlikte. Akıcı ve yürekli bir anlatım.’ Hakkı Yalçın / Takvim
 
‘Oscar Ödüllü film tadında bir kitap. Okuduğunuz her sayfanın sonrasını merak ettiğiniz bir eser. Karakterleriyle empati kuracağınız bir kitap…’ Emre Şahin / Takvim
 
‘Karakterlerden birinin ‘Bir şeye sımsıkı tutununca, akıl ve mantık devre dışı kalıyor, Öteki düşmanlaşıyor, yabancılaşıyor’ sözü bence bütün romanın hikâyesi.’
Mehmet Kamış / Zaman
 
‘İki kesimi de beklediğimden daha iyimser anlatmış.’
Elif Çakır / Taraf
 
‘Kendi içindeki ötekini bulmaya çalıştıkça, diğerlerini anlamak kolaylaşacaktır. Ece Vahapoğlu, kendi içindeki yolculuğun başlangıcını romanlaştırarak bir adım atmış. Onun adımları yol gösterici olacaktır.’ Prof. Dr. Bengi Semerci / Psikiyatr
  
Kitaptan
 
‘Bir kızla öpüştün mü hiç?’
Kübra irkildi. Beklemediği bir soruydu. Esin’in dini hayata dair meraklarına alışkındı, ama böyle bir konunun dile getirilmesinden tedirgin olmuştu.
‘Ha... hayır’ diyebildi.
Esin bakışlarını kaydırdı, muzipce ama biraz da davetkâr bir tavırla tavana doğru baktı.
‘Hımm... Ben de hiç denemedim. Hemcinsinle öpüşmek nasıl bir duygu acaba?’
Neler söylüyordu Esin böyle!
Kübra’yı ateş bastı. Belki de hayatında ilk kez duygularından korkuyordu. Vicdan azabıyla karışık bir utanç içindeydi. Esin’in tenini hissetmek, nefesini duymak, yanına uzanmak istiyordu.
Onu istiyordu...
Bu düşüncelerinden dolayı kaç gece uykusu kaçmıştı. Ama o masumca sevmek istiyordu. Kimseler bilmeden... Esin bile bilmesin. Utanıyordu çünkü.
Esin de kendisine farklı yerlerden bakmayı öğreten, bilmediği bir yaşam tarzından gelen bu kızla arasında gizemli bir bağ kurulduğunu seziyordu. İçinde gizlenen ama belki de hiçbir zaman ortaya çıkmayacak kadını Kübra sayesinde bulmuştu. Öteki’ni önyargısız sevebilen, hayatına sokabilen, ibadet ve inanca çok daha sıcak bakabilen, başka bir kadın... Esin’e benzeyen, ama o zamana kadar hiç farkına varmadığı bir kadındı bu.
İkisi de daha önce hiç tanımadığı duygular yaşıyor, birlikte vakit geçirmekten hoşlanıyorlardı. Birbirlerinin eksik yanlarını tamamlıyorlardı.
 
Yazar hakkında
 
Gazeteci, yazar, sunucu Ece Vahapoğlu, 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Şişli Terakki Lisesi’nden mezun oldu. İtalya’da işletme okuduğu The American University of Rome’u birincilikle bitiren Vahapoğlu, Fransa’da uluslararası ilişkiler yüksek lisansı yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın daveti üzerine ‘Uluslararası Yükselen Yıldızlar Liderlik Programı’na katıldı.
2001 yılında JC Derneği tarafından ‘Türkiye’nin En Başarılı Genci’ seçildi.
Atv, NTV, CNBC-e, SkyTürk ve Cine5’te programlar hazırlayıp sundu. Sabah, Takvim ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı ve röportajlar; Aktüel, Ekovitrin ve Genç Gelişim dergilerinde özel çalışmalar yaptı.
 
Ulusal ve uluslararası pek çok etkinlikte beş dilde sunuculuk ve moderatörlük yapıyor.
TEV bursiyeri olan Ece Vahapoğlu İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Boşnakça biliyor. KATIAD (Kültürler Arası Toplumsal İletişim ve Araştırma Derneği) yönetim kurulu üyesi.
 
Ece Vahapoğlu’nun Yabancı Dil Öğrenme Yolları (2002), Bugün Zengin Ol (2004), Ece’nin VIP Konukları (2004) adlı üç kitabı vardır.
 
www.ecevahapoglu.com
 
Öteki
Roman
Yazan: Ece Vahapoğlu
Türk Edebiyatı
296 sayfa
16 TL
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam