03/04/2009 | Yazar: Erkan Altay

TRT'nin Kürtçe kanalı TRT 6'nın yıldızı Rojin, Eşcinsellerin ötekileştirilmesi ile ilgili olarak ötekileştirenlere seslenerek, ' Senin eşcinsellerin yatak odası ile işin ne?' diye sordu.

Ötekileştirme aciz ve ırkçı bir tavırdır! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
TRT'nin Kürtçe kanalı TRT 6'nın yıldızı Rojin, Eşcinsellerin ötekileştirilmesi ile ilgili olarak ötekileştirenlere seslenerek, ' Senin eşcinsellerin yatak odası ile işin ne?' diye sordu. Kişinin insan olarak vasıfları ile değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken ünlü sanatçı,' Ötekileştirme aciz ve ırkçı bir tavırdır.' dedi.
Birada Yaşamayı Öğrenemedik
CNNTURK'te 2 NİSAN PERŞEMBE gecesi yayınlanan REHA MUHTAR'LA ÇOK FARKLI programında ünlü kadınlarla gündem değerlendirildi. 'Kim Kürt olmak ister ki?' sözünün yanlış yansıtıldığından yakınan Ünlü Kürt şarkıcı Rojin bunun toplumdaki ötekileştirmeye karşı dikkat çekmek için söylenmiş bir söz olduğuna işaret etti. Toplumda eşcinsellerin ve travestilerin de öteki olduğunu söyleyen TRT 6' nın en çok izlenen sunucusu, ''Martin Luther King' in çok güzel bir sözü var, 'Kuşlar gibi uçmasını, balıklar gibi yüzmesini öğrendik ama birarada yaşamayı öğrenemedik.' diye. Biri senden farklı düşündüğü zaman tam bir ırkçılık, şoven duygusu ile bakıyoruz. Sanki başka bir yaratıkmış gibi... Kendisi gibi düşünmeyen birisi karşısında olduğu zaman sanki insanların, karşısındakini insan değilmiş gibi düşündüklerini hissediyorum.'' diye konuştu.
 
Onun Yatak Odası İle İşin Ne?
Eşcinsel bir arkadaşının yaşadığı sorunlara da değinen Rojin şunları söyledi:
Gey olan arkadaşıma da bunun yaşatıldığını gördüm ve buna çok üzüldüm. Benim yakın bir arkadaşım böyle bir şey yaşadı. Gey olduğu öğrenildiğinde, görüşmeme, konuşmama gibi tavırlarla karşılaştı... Senin onun yatak odası ile işin ne? Nasıl durduğu, toplumda neler yaptığı, insan olarak vasıfları seni ilgilendirmeli diye düşünüyorum. Ötekileştirme aciz ve ırkçı bir tavırdır!''
 
 


Etiketler: medya
İstihdam