09/08/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Oxford’lu trans öğrenciler kendi cinsiyetlerine uygun resmî kıyafetleri giyebilecekler.

Oxford Üniversitesi Trans Öğrenciler için Kıyafet Yönetmeliğini Değiştirdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Oxford’lu trans öğrenciler kendi cinsiyetlerine uygun resmî kıyafetleri giyebilecekler.
Kampüsteki LGBT grubunun müdahalesinin ardından Oxford Üniversitesi’nin oldukça katı olan kıyafet yönetmeliği değiştirildi. Kıyafet yönetmeliği, sınavlardan resmî etkinliklere kadar pek çok durumda öğrencilerin nasıl giyinmesi gerektiğini belirliyor.
 
Bu hafta itibariyle yürürlüğü girecek değişiklikle trans kadınlar etek, trans erkeklerse takım elbise ve ceket giyebilecek.
 
LGBTQ Soc’un icra memuru Jess Pumphrey, değişiklik sayesinde sınavların ve resmî etkinliklerin trans öğrenciler için daha az stresli olacağını söyledi.
 
Öğrenci gazetesine konuşan Pumphrey “Artık sınav gözetmenlerinin itirazlarından kurtulmak ya da sınav esnasında disiplin cezası almaktan kaçınmak için trans öğrencilerin kılık değiştirmesine gerek kalmayacak,” dedi.
 
Oxford Üniversitesi adına konuşan bir sözcü de şunları belirtti: “Oxford Üniversitesi Öğrenci Birliği’nin hâlihazırdaki düzenlemenin trans öğrencilerin faydasına hizmet etmediği yönündeki endişeleri üzerine düzenlemede toplumsal cinsiyete ilişkin her türlü ima kaldırıldı.”
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam