23/02/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Rusya’da başkanlık seçimleri için yayınlanan bir videoda, eğer oy vermezlerse eşcinseller yaşamak “zorunda” kalacakları anlatıldı.

“Oy vermezseniz, eşcinsellerle yaşamak zorunda kalırsınız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Rusya’da başkanlık seçimleri için yayınlanan bir videoda, eğer oy vermezlerse eşcinsellerle yaşamak “zorunda” kalacakları anlatıldı.

Rusya’da 18 Mart 2018’de yapılacak olan başkanlık seçimleriyle ilgili oy çalışmaları başladı. YouTube’da Андрей Ефимов isimli bir kullanıcı tarafından yüklenen oy kullanımına “teşvik” videosu tartışmalara sebep oldu.

Videoda seçimlerden sonra çıkan bir yasayla aileleri tarafından terk edilmiş eşcinsellerin başka ailelerin yanına yerleştirildikleri ve yerleştirilen ailelerin buna zorunlu tutuldukları gösteriliyor. Gökkuşağı desenli bir törpüyle mutfak masasında oturan temsil, evde kalanlara dönerek “Ben bu evde yaşayan bir eşcinselim” diyor. Evde çift olarak yaşayan eşlerden biri “Eğer birlikte olacak kimseyi bulamazsa onun partneri de olmak zorunda kalacaksın” diye ekliyor.

“Oy vermezseniz eşcinsellerle yaşamak zorunda kalacaksınız” mesajını veren homofobik video altına gelen yorumlarla tepki gördü.

Videonun tamamını buradan izleyebilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam