14/11/2019 | Yazar: Kaos GL

Ayça Damgacı, Berrak Tüzünataç, Ceren Moray, Esra Dermancıoğlu, Hasibe Eren, Laçin Ceylan, Seyhan Arman ve Tülin Özen’in destek verdiği “Öyle Değil Böyle” görselleri İstanbul sokaklarında.

“Öyle Değil Böyle” mitlerle mücadele edecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, cinsel şiddeti ortaya çıkaran toplumsal algının, normların, davranışların ve pratiklerin değişmesine yönelik farkındalık artırıcı çalışmalarına devam ediyor.

Derneğin son kampanyası Öyle Değil Böyle. Kampanyada mitlere karşılık gerçeklerin yaygınlaşması için kamuoyunda tanınan, cinsiyet eşitlikçi bakış açısı olan isimlerle çalışan dernek dün bir video yayımladı.

Videoda Ayça Damgacı, Berrak Tüzünataç, Ceren Moray, Esra Dermancıoğlu, Hasibe Eren, Laçin Ceylan, Seyhan Arman ve Tülin Özen “Öyle Değil Böyle” diyerek cinsel şiddete karşı bir farkındalık yaratıyor.   

Dernek bu çalışmanın “sessizliğin, utancın, mağduru suçlayan yaklaşımın önüne geçmeye ve cinsel şiddetle ilgili yanlış inanışları değiştirmeye yönelik” olduğunu belirtirken “tüm bireyleri kapsayan, hak temelli ve güçlendirici bir algının oluşmasına katkı sunmayı” hedeflediklerini ekliyor.

“Öyle Değil Böyle” afişlerini gördünüz mü?

Dernek kampanyayı yalnızca sosyal medyada yürütmüyor. “Öyle Değil Böyle” kapsamında İstanbul’da yerel yönetimlerle iş birlikleri yapan dernek, görsellerin billboardlarda yer almasını sağladı.

Kampanya görsellerinde yer alan mesajlar, mit ve gerçek olmak üzere iki kategoride yer alıyor. Billboardlarda yer alan afişler, herkesin cinsel şiddet faili olabileceğini hatırlatıyor ayrıca medyada yaygın olarak kullanılan hatalı dile de dikkat çekiyor.

Öyle Değil Böyle kampanyasının tüm ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam