28/05/2013 | Yazar: Mahir Tuna

Antep Üniversitesi’nde ilk kez düzenlenen homofobi ve transfobi karşıtı etkinliği ‘topluma zararlı’ bulan özel güvenlik görevlileri müdahale etmeye kalkıştı

Özel Güvenlik Homofobi Karşıtı Etkinliği ‘Topluma Zararlı’ Buldu! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Homofobi ve transfobiye karşı ilk kez etkinliğin düzenlendiği Antep Üniversitesi’nde, özel güvenlik görevlileri eylemin “topluma zararlı” olduğunu öne sürerek müdahale etmeye çalıştı.

Antep Üniversitesi ve Yeşil Ev Toplumsal Cinsiyet ve LGBT Çalışma Grubu öğrencileri, Fen-Edebiyat Fakültesi önünde ilk kez bir etkinlik düzenledi. Eşcinsel ve heteroseksüel bireylerin katıldığı etkinliğe demokrat, devrimci ve yurtsever öğrenciler de destek verdi. Fakülte önünde bulunan ağaçları balon ve flamalarla süsleyen öğrenciler, “Homofobi öldürür”, “Anayasal eşitlik için cinsel yönelim cinsel kimlik”, “Susma haykır eşcinseller vardır”, “Eşit yaşam hakkı herkes için” dövizleri astı.

Eyleme katılan öğrencilere transların toplumda yanlış tanıtıldığını anlatılırken, gitar eşliğinde şarkılar söylendi. Ardından etkinlik yerine gelen üniversitenin özel güvenlik görevlileri, eylemin “topluma zararlı” olduğunu ve “provokasyon” yaratacağını söyleyerek engelleme girişiminde bulundu. Duruma tepki gösteren öğrenciler, üniversite rektör yardımcısıyla yaptıkları görüşmeden sonra eylemlerine devam etti.

Eylem söylenen şarkılarla sona erdi.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam