17/09/2019 | Yazar: Kaos GL

İkinci aşaması 7- 9 Eylül tarihlerinde İzmir’de gerçekleşen Kaos GL Medya Okulu’nun ilk günü ikinci oturumda özel haber konuşuldu.

“Özel haber muhabirin özel çabasıdır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İkinci aşaması 7- 9 Eylül tarihlerinde İzmir’de gerçekleşen Kaos GL Medya Okulu’nun ilk günü ikinci oturumda özel haber konuşuldu.

Kaos GL Medya Okulu’nun 7- 9 Eylül tarihinde yapılan 2. aşamasının ilk günü “Haber nedir?” oturumu ile başladı. Günün ikinci oturumunda Aslı Alpar ve Yıldız Tar yürütücülüğünde “İlgilendiğim alanda nasıl söyleşi ve röportaj yapabilirim?” sorusundan hareketle özel haberin ne olduğu ve nasıl yapılabileceği konuşuldu.

Oturum, Alpar’ın özel haber nedir sorusuna verdiği tanımla başladı. Alpar, genellikle daha önce değinilmeyen ya da kamuoyunun dikkatini çekebilecek bir konu seçilmesinin önemli olduğunu söyledi. Konunun muhabirin ilgi alanı olması ise süreklilik açısından önemli olduğunu belirtti ve KaosGL.org için hazırlanan HPV ile jinekolog muhabbetleri özel haber dizisi örneklerini verdi.

Özel haberde muhabirin sorumluluğu

Alpar ve Tar, özel haber öncesinde yapılan hazırlıklar, doğru konunun seçilmesi ve genel çerçeve açısından muhabirin sorumlu olduğunu vurguladı.

“Özel haber, haberi yazan muhabirin üslubunu da yansıtır. Üslup da okuyucu kitlesini belirleyeceğinden dikkat edilmeli. Burada temel soru ‘ben bu haberi kim için yazıyorum’ olmalı” diyen Alpar, muhabirin konu hakkında detaylı araştırma yapmış olması ve metinde bütünlük sağlaması gerektiğini ekledi.

Haber: Erkan Çıvak, Derya Barış Şen, Mişa Dikbayır

İlgili haberler:

Medya Okulu Karaburun’daydı: Bir köpeğin insanı ısırması neden haber olmasın ki?

 


Etiketler: medya
nefret