10/09/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Özgür Gökkuşağı LGBTİ+ temalı kısa filmleri ve heteroseksizme gol atacağı futbol takımıyla konuşulacağa benziyor.

Özgür Gökkuşağı sinemada, futbolda, tarihte, her yerde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özgür Gökkuşağı LGBTİ+ temalı kısa filmleri ve heteroseksizme gol atacağı futbol takımıyla konuşulacağa benziyor.

Fotoğraf: Özgür Gökkuşağı HIV Farkındalık Atölyesi, Kasım2017

Yaz aylarının bitmesi ile birlikte LGBTİ+ dernek ve toplulukları hararetli bir hazırlık içinde. Yeni dönem hazırlıklarına başlayan ya da son rötuşlarını yapan dernek ve topluluklara bir yıllık planlarını sorduk. Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların haklarını savunan, heteroseksizme karşı mücadele eden dernek ve topluluklar geçen yılki hangi etkinliklerini bu yıl da sürdürecekler hangilerinden vazgeçtiler, lubunyalara yeni vaatleri neler? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası “Eylül’de Gel” yazı dizisinde.

Eylül’de Gel’in bugünkü konuğu Kocaeli'de faaliyet Özgür Gökkuşağı. Özgür Gökkuşağı bu sene LGBTİ+ temalı kısa filmleri ve heteroseksizme atacağı gollerle konuşulacağa benziyor. Sözü Özgür Gökkuşağı adına anlatan Seda Ceren’e bırakalım.

Film, futbol, dayanışma

“Dönemi tanışma çayı ile başlatacağız. LGBTİ+ tarihi atölyeleri ve film gösterimleri yapmayı planlarımız var.”

“Gelecek günlerde Özgür Gökkuşağı’nın LGBTİ+ futbol takımının Kocaeli LGBTİ+ İnisyatifi ile ortak antrenmanları olacak. Bu etkinlikle futbol takımımızı güçlendirmeyi ve en önemlisi farklı spor dallarında LGBTİ+ dayanışmasını yaşatmayı ve büyütmeyi hedefliyoruz. Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi ile sadece futbol sahasında değil alanda da bir arada olmak istiyoruz. Bu amaçla ortak bir Onur Haftası planlıyoruz.”

“Ayrıca LGBTİ+ aktivizmine dair kısa filmler çekme planlarımız var. Bu sebep biraz daha içimize yöneleceğimiz bir yıl olacak ama gördüğünüz gibi etkinlikleri ihmal edecek değiliz. Bu planlarımıza ekleyeceğimiz başka etkinlikler de var bizi takip etmeye devam edin.”

“Eylül’de Gel” yazı dizisi Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği ile devam edecek.

İlgili haber:

Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi bol gullümlü, bol çaylı bir döneme bekliyor

Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi yeni döneme hazır

Keskesor LGBTİ+ ‘atölyelere devam’ diyor


Etiketler: yaşam
İstihdam