08/07/2018 | Yazar: Yıldız Tar

Özgür Mehmet Gür’e emniyetteki sorguda, “Bu okulun LGBTİ+’larıyız” pankartı soruldu.

Özgür Gür’e gözaltında LGBTİ+ pankartı soruldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gözaltına alınan ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan ve ODTÜ ÖTK Başkanı Özgür Mehmet Gür’e emniyetteki sorguda, “Bu okulun LGBTİ+’larıyız” pankartı soruldu. Gür hakkında önce serbest bırakılma kararı veren Savcı bu talimatı değiştirdi. Gür, bu gece gözaltına kaldıktan sonra Savcı karşısına çıkacak.

Bugün evinden gözaltına alınan ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan ve ODTÜ ÖTK Başkanı Özgür Mehmet Gür, yarın Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verecek.

Savcı talimatını değiştirdi

Savcılık, Gür’ün Emniyet’teki ifadesinin ardından önce serbest bırakma talimatı verdi. Ancak Savcı daha sonra bu talimatını değiştirerek yarın ifadesini almak üzere gözaltına tutulmasına karar verdi.

LGBTİ+ pankartı soruldu

Gür’ün Avukatı Erkan Çiftçi, KaosGL.org’a bilgi verdi.

Çiftçi, emniyetteki sorguda Gür’e ODTÜ mezuniyet töreninde açılan “Bir grup öğrenci değil, bu okulun LGBTİ+’larıyız. Buradayız! Sokakta, kampüste güvenle yaşamak hakkımız” ve “Verşan Kök ODTÜ’ye Rektör olamaz” pankartlarının sorulduğunu söyledi.

Özgür Mehmet Gür’e aynı zamanda “Rektör istifa, diye slogan attınız mı” sorusu da yöneltildi.

Ne olmuştu?

ODTÜ diploma töreninde özel güvenlik birimleri gökkuşağı bayrağı ve pankart açan öğrencilere saldırdı.

Özel güvenlik birimleri önce tribünlere gökkuşağı bayrağı asan ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan öğrencileri tehdit etti, “bayrağı indiririz” dedi. Rektör’ün konuşması sırasında ise gökkuşağı bayrağı ile “Bir grup öğrenci değil, bu okulun LGBTİ+’larıyız. Buradayız! Sokakta, kampüste güvenle yaşamak hakkımız” ve “Verşan Kök ODTÜ’ye Rektör olamaz” pankartı açan öğrencilere özel güvenlik birimleri saldırdı.

Mezuniyet törenindeki protestoların ardından 6 Temmuz’da üç öğrenci gözaltına alındı. Bugün ise ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan ve ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi Başkanı Özgür Mehmet Gür evinden gözaltına alındı.

İlgili haber:

ODTÜ mezuniyetinde gökkuşağı bayrağına saldırı

ODTÜ LGBTİ+’dan Gür gözaltına alındı

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam