29/05/2019 | Yazar: Kaos GL

Bizler örgütlendiğimiz zamandan bu yana Bursa’da yaşayan LGBTİ+’lar olarak eşit haklara erişimimizin mücadelesini veriyoruz

Özgür Renkler Derneği üç yaşında! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özgür Renkler Derneği üçüncü yaşını kutladı. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Mert Güzel, “Bizler örgütlendiğimiz zamandan bu yana Bursa'da yaşayan LGBTİ+'lar olarak eşit haklara erişimimizin mücadelesini veriyoruz” dedi.

2016 yılının Mayıs ayında Bursa'da açılan Özgür Renkler Derneği üçüncü yaşını kutladı. İlk olarak 2013 yılında Uludağ Üniversitesi LGBTİ Topluluğunu kurmak için bir araya gelen fakat üniversite yönetimi tarafından resmi bir topluluk olmasına onay verilmeyen Özgür Renkler faaliyetlerine üç yıldır dernek olarak devam ediyor.

Derneğin Nilüfer Belediyesi'ne bağlı Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde bulunan ofisinde 10 Mayıs'ta yaş günü için Özgür Renkler gönüllüleri ve aktivistler bir araya geldi.

Nice yıllara Özgür Renkler!

Dernekler Yerleşkeleri Sorumlusu İclay Polat, “Özgür Renkler altı yıldır Bursa'da varlığını sürdürüyor. Kurulduğu zamandan bu yana LGBTİ+ hak mücadelesi veriyor. Bursa'da yaptığı etkinliklerle bu zamana kadar birçok kişiye ulaştı. Özgür Renkler Derneği'nin Nilüfer'in Dernekler Yerleşkesi'nde bir ofisinin bulunması ise Nilüfer'in yerel yönetim anlayışı açısından ayrıca önem sarf ediyor. İnanıyorum ki Özgür Renkler daha nice yıllarını kutlayacak” dedi.

“Gönüllüleri bekliyoruz”

Özgür Renkler Yönetim Kurulu Başkanı Mert Güzel ise şöyle konuştu:

“Özgür Renkler bugün dernek oluşunun üçüncü yılını kutladı. Bizler örgütlendiğimiz zamandan bu yana Bursa'da yaşayan LGBTİ+'lar olarak eşit haklara erişimimizin mücadelesini veriyoruz. Bu zamana kadar Bursa'da güzel şeyler başardığımızı düşünüyorum. Bu yıl içerisinde kapasitemizi Avrupa Birliği'nin finanse ettiği, STGM'nin yürüttüğü Birlikte destek programıyla daha da güçlendirdik. Bundan sonra da daha güzel şeyler yapacağımıza ve büyümeye devam edeceğimize inanıyorum. Özgür Renkler Derneği, gönüllüsü olacak herkesi bekliyor.”

Danışmanlık hizmetleri

Özgür Renkler Derneği LGBTİ+'ların sosyalleştikleri, yaşadıkları olumsuz deneyimleri ve bunlarla mücadele etme deneyimlerini paylaştıkları buluşmalar düzenlemekte, LGBTİ+'lara kendilerini ifade edebilecekleri alanlar açmak için çalışıyor. Dernek ayrıca hukuki desteğe erişim, psikolojik danışmanlık, cinsel sağlık, açılma, askerlik, cinsiyet uyum süreci konularında danışmanlık hizmetleri de veriyor.

danisma@ozgurrenkler.org adresinden Özgür Renkler Derneği danışmanlık hizmetine ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam