23/10/2019 | Yazar: Kaos GL

Bursa Özgür Renkler Derneği üyeleri, Kaos GL’den Yıldız Tar’ın yürüttüğü atölyede iletişim stratejilerini konuştu.

Özgür Renkler, iletişim stratejisini tartıştı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bursa Özgür Renkler Derneği, iletişim stratejisini tartışmak ve kurumsal iletişim politikalarını oluşturmak için atölye düzenledi. 20 Ekim’de Nilüfer Belediyesi Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde yapılan etkinliği derneğin üye ve gönüllüleri katıldı.


Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar’ın yürüttüğü atölyede sivil toplum örgütleri ve iletişim stratejileri konuşuldu.


İlişki nasıl kuruluyor?


Tar, klasik anlamda gönderici ve alıcı arasında mesajın iletilmesi olarak görülen iletişimin sınırlı ve işlevsiz olduğunu belirterek şöyle dedi:


“Bir iletişim sürecinin her adımında ve planlamasında, ilişkinin nasıl kurulduğu, hangi mecrada kurulduğu ve iletişimin hangi araçlarla gerçekleşeceğini düşünmek gerekiyor. İletişimi tek taraflı bir mesele olarak ele almak yerine geri bildirimlerle yeniden ve yeniden kurulan bir döngü olarak ele almak lazım.”


Farklı iletişim yöntemleri


Kişisel iletişim, kişiler arası iletişim, grup iletişimi ve kitle iletişimi kavramlarını açıklayan Tar, “Kitle iletişimi nedir? Sorulması gereken sorular: Kitle ile neyi kast ediyoruz? Hedef grubumuz kim? Farklı hedef grupları ile iletişimdeki farklar nelerdir” dedi. Katılımcı bir iletişimin tarafların yer aldığı geri bildirim süreçleri ile mümkün olduğunu söyledi ve ekledi:


“İletişim sürecini iki ya da daha fazla tarafın yer aldığı bir ilişkisellik olarak tanımlamak gerekiyor. Bir sivil toplum için iletişim dediğimizde örgüt içi iletişim, hak sahipleri ile iletişim, paydaşlar ile iletişim, kamuoyu ile iletişim, kamu ile iletişim, basın ile iletişim, uluslararası kuruluşlar ile iletişim, sponsorlarla iletişim gibi altbaşlıkları ayrıca düşünmek ve her biri için ayrı stratejiler ve araçlar geliştirmek gerekiyor.”


Atölyenin devamında vakalar üzerinden kamuoyu ile iletişim, örgüt içi iletişim, hak sahipleri ve danışmanlık almak isteyen kişilerle iletişimin ilke ve araçları konuşuldu.


Kampanyalar ve iletişim


Atölyenin ikinci bölümünde toplumsal farkındalık kampanyaları tartışıldı. Tar, insan hikayesi anlatmak, mesajı oluşturmadan önce nesnel olgu ve verileri hazırlamak ya da taramak, harekete geçirmek ve hak sahiplerinin özdeğerlerini güçlendirmek, mesajı görselleştirmek ve özgün bir dil yaratmak başlıklarında örnekler verdi ve şöyle devam etti:


“İletişim döngüsü öncesi ön hazırlık, bu kampanya sürecinin net hedeflerini belirlemek, hedef kitleye uygun bir mesaj ve mecra, mecra, hedef kitle, dil ve araçlara uygun geri bildirim yöntemleri ve en sonunda en başa dönerek hedefe ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek ve yeniden başlamak başarılı bir kampanyacılığın olmazsa olmazlarıdır.”


Atölyenin son oturumunda ise Tar, sosyal medya araçlarını kullanmaya dair teknik bilgiler paylaştı. Özgür Renkler’in sosyal medya araçları incelendi. 


Etiketler: medya
İstihdam