08/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Bursa Özgür Renkler Derneği, “Koli kesmenin bin bir türlü hali var” diyerek koronavirüs günlerinde güvenlik cinsellik rehberi yayınladı.

Özgür Renkler: Koli kesmenin bin bir türlü hali var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Semih Özkarakaş

Rehberin tamamı şöyle:

Covid-19 dört bir yanımızı sardı. Salgın yayılımını azaltmak için teması en aza indirgememiz gerekiyor keza virüs öksürük veya hapşırık esnasında yayılım gösterebiliyor.

Peki Korona günlerinde koli kesemeyecek miyiz? Elbette kesebiliriz. Bir taraftan yayılıma engel olup diğer taraftan da koli kesmenin bin bir türlü hali var;

Size sizden iyi koli mi olur? Covid-19 mastürbasyona engel değil. Ellerinizi ve seks oyuncaklarınızı seks öncesi ve sonrası su ve sabunla güzelce yıkadıktan sonra kendinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Bir partnerimin olması gerek diyorsanız en güvenilir partner birlikte yaşadığınız, karantina sürecini birlikte geçirdiğiniz partner(ler)inizdir. Ayrıca seksting(sanal seks) ne güne duruyor? Bir partneriniz yoksa veya başka partnerler edinmek istiyorsanız veyahut geçiminizi seks yaparak sağlıyorsanız sohbet odalarını, sanal seksi ve video görüşmelerini kullanabilirsiniz. Mümkün olduğunca az temas sizi ve çevrenizi Covid-19 yayılımından koruyacaktır.

Minicik öneriler listemizi gözden geçirmeyi unutmayın;

*Kendinizi, seks oyuncaklarınızı ve başkalarıyla paylaştığınız eşyalarınızı (klavye, dokunmatik ekran, kulaklık v.s.) mutlaka dezenfekte edin.

*Kullanıcı hesaplarınızın güvenliğini (güçlü şifreler belirlemek, şifrelerinizi kimseyle paylaşmamak gibi) ve bireysel güvenliğinizi (anonim olacaksanız rumuz kullanmak, dövmenizi veya doğum lekenizi göstermemek gibi) sağlamaya özen gösterin.

*Partner(ler)inizden onay aldığınızdan, yaş kriterine dikkat ettiğinizden emin olun.

*Sınırlarınızı daima kendiniz belirlersiniz. Partner(ler)inizle yapacağınız seksting rızaya dayalı olmalıdır. Örneğin rıza istenerek nude yollanmalı ve rıza olmadan görseller yahut yazışmalar başkaları ile paylaşılmamalıdır. Unutmayın; hayır, hayır demektir.


Etiketler: insan hakları, yaşam, sağlık, cinsellik, sağlık hakkı
İstihdam