07/08/2017 | Yazar: Semih Özkarakaş

Bursa Özgür Renkler Derneği, Nilüfer Müzik Festivali’nde atölyeler düzenleyecek.

Özgür Renkler, Nilüfer Müzik Festivali’ne çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bursa Özgür Renkler Derneği, Nilüfer Müzik Festivali’nde atölyeler düzenleyecek. Festival Sorumlusu da yaptığı açıklamayla festivalin LGBTİ+lar için de bir özgür yaşam alanı olması için çalıştıklarını söyledi.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Nilüfer Müzik Festivali üç yaşında! Nilüfer Müzik Festivali bu yılda da dopdolu bir programla 9-13 Ağustos tarihlerinde Bursa Balat ormanlarında gerçekleşecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivale Bursa Özgür Renkler Derneği de katılacak.

Özgür Renkler festivalde yoga buluşması, flört şiddeti atölyesi, beden olumlama Atölyesi, ağaçları gökkuşağına örme ve LGBTI+'LAR buluşması gibi bir dizi etkinlikle yer alacak. Dernek; bütün LGBTİ+'ları festivale davet ediyor.

Festival sorumlusundan cinsiyetsiz tuvalet açıklaması

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı ve Festival Sorumlusu Bukle Erman festivale ilişkin sorularımızı yanıtladı. Festivalde cinsiyetsiz tuvaletlerin olacağını belirten Erman, “Nilüfer Müzik Festivali alanında LGBTİ+ bireyler için farklı uygulamalar hayata geçiriliyor. Bunlardan biri de cinsiyetsiz tuvaletler. Kadın/Erkek şeklinde ayrılmayan, cinsiyet ayrımı olmaksızın, herkesin özgürce kullanabileceği tuvaletler festival alanında katılımcıların hizmetinde olacak” dedi.

Erman; sivil toplum örgütlerine ayrılan alanda LGBTİ+ örgütlerinin, konuya ve çalışmalarına ilişkin farkındalık çalışmaları yapabilecekleri atölyeler düzenleneceğini de belirterek şöyle devam etti:

“Tüm bireyler kapı girişlerinde üst araması yapacak görevli seçimini kendisi belirleyecek. Dileyen kadın, dileyen de erkek görevli tarafından üst aramasına tabi tutulacak. Kısacası diğer tüm dezavantajlı grupları olduğu gibi LGBTİ+ bireyleri de “ötekileştirmeyen” Nilüfer Belediyesi, cinsiyete değil insana yönelik hizmetleriyle festival alanını “özgür yaşam alanı” haline getirecek.”

Festival hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam