20/06/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Bursa Özgür Renkler Derneği’nden Mert Güzel: Bu atölye cinsiyet eşitliği ve LGBTİ+ farkındalığı konusunda katılımcıları oldukça besliyor.

Özgür Renkler, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi’ne bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bursa Özgür Renkler Derneği’nden Mert Güzel: Bu atölye cinsiyet eşitliği ve LGBTİ+ farkındalığı konusunda katılımcıları oldukça besliyor.

Fotoğraf: Özgür Renkler Derneği'nin Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Eşitliği için Sivil Toplum Buluşma'sından, 17 Mayıs 2018

Bursa Özgür Renkler Derneği, Haziran ayı etkinlik takviminde yer verdiği “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi” 23 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek.

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi” hakkında KaosGL.org’a bilgi veren Özgür Renkler Derneği’nden Mert Güzel, bu atölyeleri dört yıldır düzenlediklerini ve halen ilginin oldukça yoğun olduğunu anlattı.

Güzel, “Özgür Renkler Derneği olarak her ayın dördüncü pazarı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi düzenliyoruz. Dernek ofisinde düzenlediğimiz bu atölyelere özellikle sivil toplum kuruluşlarında çalışanların, belediye çalışanlarının ve LGBTİ+ farkındalığına sahip olmak isteyenlerin ilgisi çok yoğun. Bunun yanı sıra herhangi bir kuruma bağlı olmaksızın gelen bireysel katılımcılarımızda bu atölyelere epey ilgi gösteriyor” diyor.

Derneğin yaklaşık dört yıldır bu atölyeleri düzenlediğini ve bu süreç içerisinde atölyeye katılan kurum, topluluk, belediye personeli, sivil toplum çalışanı ve diğer katılımcılarda farkındalık yarattığını Güzel şöyle anlatıyor: “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyelerinin katılımcılar üzerinde çok güzel değişimler yarattığını gözlemliyoruz. İnteraktif bir şekilde uygulanan bu atölyeler Cinsiyet eşitliği ve LGBTİ+ farkındalığı konusunda katılımcıları oldukça besliyor.”

Her ayın dördüncü pazarı gerçekleşen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi” bu ay 24 Haziran Seçimleri dolayısıyla 23 Haziran Cumartesi günü saat 14:00’te Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.

İlgili haber:

Özgür Renkler’in Haziran etkinliklerini takviminize not ettiniz mi?

“Açılmak bir arada olmamızın en güzel vesilesiydi”


Etiketler: yaşam
İstihdam