28/04/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Hindistan, Telangana Yüksek Mahkemesi, hükümet üyelerin resmi yardım dışında kalan LGBTİ+’lara da yiyecek ve sebze tedarik etmesini istedi.

Pandemi ile mücadelede Hindistan kamu kurumları LGBTİ+’ların ihtiyaçları için devrede! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Telangana, Haydarabad, 2013 Pride

The Hindu gazetesinden Marri Ramu, Covid-19 pandemisi ile mücadelede ülkenin Telangana eyaletinde yaşayan ve resmi yardım dışında kalan LGBTİ+’ların ihtiyaçlarının karşılanması için kamu kurumlarının devrede olduğunu yazdı.

Ramu haberinde, Pazartesi günü Telangana Yüksek Mahkemesi’nin koronavirüsün yayılmasını kontrol etmek için uygulanan karantina sırasında LGBTİ+ topluluğunun ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığına dair hükümetten ayrıntılı bir rapor talep ettiğini belirtiyor.

Yüksek Mahkeme’nin talebini taşıyan dilekçe, hükümet üyelerin resmi yardım dışında kalan LGBTİ+’lara da yiyecek ve sebze tedarik etmesini istedi. Mahkeme’nin hükümete ilettiği dilekçede; HIV tedavisi, hormon tedavisi ve diğer fiziksel rahatsızlıklar ile ilgili ilaçlar tedarik etmesini istemesi gerektiği de belirtiliyor.

Hükümet’in Telangana’da yaşayan LGBTİ+’lara yönelik kamu hizmetlerine dair hazırlayacağı raporu, 11 Mayıs’tan önce yayımlaması bekleniyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam