24/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Sivil Sayfalar’dan Derya Kap sordu, Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nden (SPoD) Güley Bor ve Halim Kır anlattı.

“Pandemi var olan eşitsizlikleri daha da derinleştirdi” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sivil Sayfalar’dan Derya Kap, Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nden (SPoD) Hukuk Ekibi Sorumlusu Gülay Bor ve ve Siyasal Katılım Sorumlusu Halim Kır ile LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemini konuştu.

Türkiye’deki hukuki mevzuat, LGBTİ+ haklarının uluslararası sözleşmeler ve Anayasa’daki yeri, İstanbul Sözleşmesi’nin konuşulduğu söyleşide pandemi süreci ve öncesinde LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemi de gündeme geldi.

Derya Kap’ın “Pandemi süreci LGBTİ+ bireylere karşı tepkileri artırdı mı” sorusuna Bor ve Kır’ın verdiği yanıt şöyle:

“Evet, pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de pandemi sırasında LGBTİ+’lara karşı nefret artış gösterdi, çünkü pandemi var olan eşitsizlikleri daha da derinleştirdi. Pandemi öncesinde haklarının icrasında büyük zorluklar yaşayan LGBTİ+’lar pandemiden de en olumsuz etkilenen gruplardan biri olmasına karşın bizzat devlet yetkilileri tarafından hedef gösterildi, bu da nefret söylemlerinin, ayrımcılığın, şiddetin artmasına sebep oldu. 3 aylık Pandemi Raporumuzda ifade ettiğimiz üzere, Ali Erbaş’ın açıklamasından sonraki 45 günde Danışma Hattımıza gelen cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli ayrımcılık ve şiddet konulu başvurularda %100 artış görüldü.”

Söyleşinin tamamını okumak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam