17/06/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Pandemide LGBTİ+’ların yaşadığı sorunları “Pandemide danışmanlık” yazı dizimizde ele alıyoruz. Bugün Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği anlatıyor.

“Pandemide danışma hattımızı daha çok zorunlu olarak aileleriyle beraber olan LGBTİ+’lar aradı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart’tan bu yana yaklaşık 3 aydır sosyal izolasyondayız.

Herkesin “evde kal”amadığı ya da güvenli alanlarda kalamadığı 3 aya yaklaşan bu zamanda LGBTİ+’lar nelerle karşılaştı, danışma hatlarına başvuran LGBTİ+’lar ve yakınları en çok hangi hak ihlallerine çözüm aradı, sorularına yanıtlar verdiğimiz yazı dizisinde bugün Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği anlatıyor.

“Pandemi sürecinin yarattığı kapanma nedeniyle aileleriyle zorunlu olarak beraber olan LGBTİ+’lar ‘aileye açılma’ için danışma hattımızı daha çok arardılar” diyen Dernek, daha önce sürdürdükleri danışmanlığa devam ettiklerini belirtti.

‘Elalemle baş etme’ konusunda onları güçlendirdik

Dernek, “Biz bu süreçte daha önce olduğu gibi çocuklarının LGBTİ+ olduğunu öğrenen ebeveynlere danışma hattından destek veriyor ayrıca her ay online olarak hocalarımızla yaptığımız toplantıya katılmalarını sağlıyoruz” diyor. Pandemi sürecinde arayan danışanlara verilen hizmetleri ise Dernek şöyle özetledi: “Yeni aileleri sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirdik. Ayrıca ‘elalemle baş etme’ konusunda onları güçlendirdik. Aileler için birçok kavram yeni… Haliyle bizler onların yeni duydukları bazı kavramları anlattık. Daha çok çocuklarının değişmesinin mümkün olup olmadığını soruyor aileler bizlerde LGBTİ+’ların haklarını ve çocuklarını oldukları gibi sevmeleri, saygı duymaları gerektiğini söylüyoruz.”

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam