20/07/2020 | Yazar: Yıldız Tar

Şişli Pangaltı’daki Namlı Market çalışanı Azmi Ateş, trans kadın G.’yi ölümle tehdit etti, cam su şişesiyle saldırdı. Ateş’in bu üçüncü saldırısının ardından mahalleli eylem yaptı, “Her yerdeyiz” dedi.

Pangaltı’da market çalışanı trans kadına saldırdı, ölümle tehdit etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Şişli Pangaltı’daki Namlı Market önünde bugün üçüncü kez nefret saldırısı yaşandı.

Namlı Market çalışanı Azmi Ateş, marketin önünden geçen trans kadın G.’ye, cinsiyetçi küfürler etti. Ardından “Geçen haftaki ibnenin de fotoğrafını çektim, sizi tenhada kıstırır, karnınızı deşerim” diyerek ölümle tehdit etti. G. polisi ararken zorla fotoğraflarını çekmeye çalıştı ve ardından yumruk ve cam su şişesi ile saldırdı.

“Sistematik bir durum söz konusu”

Cinsiyetçi ve transfobik nefret saldırısına uğrayan G., yaşadıklarını KaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Bu olay sadece transfobik bir olay değil kadın karşıtı bir olay. İki fobinin ikisi de var. Geçen haftalarda da başka bir saldırı yaşanmıştı. Bana laf attıktan sonra polisi aradım, beklerken fotoğraflarımı çekmeye başladı. Kalıcı görsel edinmeye çalıştı. Engel olmaya çalıştım. O esnada bana vurmaya başladı. Kafamda su şişesi kırdı. Cinsiyetçi küfürler etti. Ölümle tehdit etti.

“Son günlerde lubunyalar stres topu haline geldi. Ülkenin başarısız gidişatında hedef saptırma olarak lubunyalar gösteriliyor. Son dönemde artan nefret söylemlerinin bir sonucu bu. Sistematik bir durum söz konusu.”

Kasten yaralamadan soruşturma başladı

Saldırıya uğrayan trans kadının Avukatı Levent Pişkin ise daha önce aynı kişinin göçmen bir çocuğa ve geçtiğimiz hafta da başka bir LGBTİ+ aktivistine saldırdığını hatırlatarak,

“Fail Azmi Ateş gözaltına alındı. İfadesinden sonra serbest bırakılacak. Kasten yaralama ile soruşturma başladı. Daha önce göçmen bir çocuğa saldırmışlardı, geçen hafta başka bir arkadaşa bugün de müvekkilime saldırdılar. LGBTİ+ fobik ve ırkçı saldırılar söz konusu.”

Saldırgan Azmi Ateş hakkında kasten yaralamadan soruşturma başlatıldı. G. hakkında koruma da talep edildi.

Saldırılar protesto edildi

Bugünkü saldırının ardından LGBTİ+ aktivistleri market önünde eylem yaptı. Kurtuluş Komşu Dayanışma Ağı, HDP Şişli ve Şişli Kent Konseyi'nin de destek verdiği eylemde aktivist Şevval Kılıç basın açıklamasını okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kurtuluş Namlı Market önünde bugün üçüncü kez LGBTİ+ arkadaşımız fiziksel ve sözlü saldırıya uğramıştır. Arkadaşımıza cam su şişesi ile saldıran manav Azmi Ateş’in bu ne yazık ki ilk saldırısı değildir. Geçen hafta da bir başka arkadaşımıza olay mahallinde ‘sizi yaşatmayacağız’ diyerek ölüm tehdidinde bulunmuş, hakaret ederek saldırmıştır.

“Biz bu zihniyeti tanıyoruz. LGBTİ+’lara, kadınlara, göçmenlere yönelik homofobik-transfobik-ırkçı-cinsiyetçi saldırılara göz yummayacağız.

“Biz her yerdeyiz.

“Olduğumuz her yerde örgütlü gücümüzle bu saldırılara karşı duracağız.

“Korkmuyoruz, geri adım atmıyoruz, yılmıyoruz.

“Vardık, varız, var olacağız.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
nefret