06/12/2010 | Yazar: KAOS GL

Polisten tekme yerken fotoğrafları çekilen Işıl Kurt 'Polis kasığıma bastı' derken, belaltı vuruşuna maruz kalan bir öğrenci de hastanede.

Pankartlı Öğrenciye Belaltından Vuruşlar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Polisten tekme yerken fotoğrafları çekilen Işıl Kurt 'Polis kasığıma bastı' derken, belaltı vuruşuna maruz kalan bir öğrenci de hastanede.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın rektörlerle yaptığı görüşmeyi protesto etmek isteyen öğrencilere cop ve biber gazıyla müdahale eden polisin, kız öğrencilerin özellikle kasıklarına ve karınlarına tekme attığı ve sözlü tacizde bulunduğu belirtildi. Öğrencilerden biri aldığı bu darbe nedeniyle hastanede tedavi altına alınırken, polisin tekmesine maruz kaldığı an fotoğrafı çekilen Işıl Kurt, “Kasığıma basarak saçımdan çekmeye başladı polis. Cinsel içerikli küfürler ediyorlardı” dedi. Gözaltına alınan 40 öğrenciden 37’si emniyet tarafından serbest bırakılırken, üç öğrenci ise ‘tutuklanma istemiyle’ sevk edildikleri mahkemeden bırakıldı. Öğrenciler suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. 

Erdoğan’ın rektörlerle buluşmasını protesto etmek isteyen öğrenciler önceki gün polisin sert müdahalesiyle karşılaşmıştı. Olaylarda 40 öğrenci gözaltına alınmıştı. Bunlardan 37’si polisteki işlemlerinden sonra serbest bırakılırken, üçü ‘polise mukavemet, darp ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ten savcılığa sevk edildi. Savcının ‘tutuklanmalarını isteyerek’ mahkemeye sevk ettiği üç öğrenci serbest bırakıldı.
 
‘İşkenceyi göstereceğim’ 
Bu arada önceki gün polis şiddetine maruz kalan öğrencilerden Işıl Kurt, polisin kadın öğrencilere müdahale ederken, kasıklarına ve karınlarına vurduğunu söyledi. Polisler yerde tekmelerken fotoğrafı çekilen Kurt, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Amacımız, Dolmabahçe’de Başbakanlık Ofisi yakınında oturma eylemi yapmaktı. Hazırladığımız dosyayı da içeriye göndermek istiyorduk. Ancak polis bize uyarıda bulunmadan saldırdı. Benim bacak arama ayaklarıyla basarak saçımdan çekmeye başladı polis. Sonra sürükleyerek gözaltı aracına bindirdiler. Yedi saat kaldık. Doktor raporunda kaburgalarımda ezilme, kafada şişlik, dizde morluk ve çenede ezilme tespit edildi. Polislerden biri gelip ‘şimdi ben sana işkenceyi göstereceğim’ diye bağırdı. Cinsel içerikli küfürler ediyorlardı.”
 
Bir öğrencinin durumu ciddi 
Bu arada polisin karnına ve kasıklarına vurduğu bir kız öğrenci Taksim İlkyardım Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Öğrencinin durumunun ciddi olduğu belirtildi. Müdahale edilen öğrencilerden Gürkan Köse ise çok yakın mesafeden polisin biber gazı sıktığını anlatarak, “Işıl’ı yere düşürdüler. Ben onun üzerine kapaklandım. Beni çektiler ve ikimizi ayrı dövmeye başladılar. Çeneme dikiş atıldı” dedi. 

Yaklaşık 300 öğrenci de dün polisin biber gazı ve copla müdahalesini düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. Yapılan açıklamada “İstanbul’da dün polis terörü estirildi” denildi.


Etiketler: insan hakları
İstihdam