20/09/2010 | Yazar: KAOS GL

İngiltere’yi ziyaret eden Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus’a karşı, başkent Londra’da 10 bin kadar kişinin katıldığı gösteri düzenlendi.

Papa'ya 17 Dış Gezinin En Büyük Protestosu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı İngiltere’yi ziyaret eden Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus’a karşı, başkent Londra’da 10 bin kadar kişinin katıldığı gösteri düzenlendi. Göstericiler, Papa’nın kilisedeki taciz skandalları, kürtaj ve eşcinsellik konusundaki tutumunu protesto etti.

Laikler, ateistler, eşcinsellik ve insan hakları savunucusu grupların katıldığı gösteride, Papa evine dön yazılı pankartlar taşındı. fotoğraf: reuters

Laikler, ateistler, eşcinsellik ve insan hakları savunucusu grupların katıldığı gösteride, ‘Papa evine dön’ yazılı pankartlar taşındı. Papa, İngiltere ve İskoçya’da dört gün boyunca protestolarla karşılaştı. Ancak dünkünün, Papa’nın göreve geldiğinden bu yana yaptığı 17 dış gezideki en büyük gösteri olduğu belirtiliyor.

Bu arada, önceki gün Papa’ya suikast hazırlığında oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan Cezayirli altı temizlik işçisi serbest bırakıldı. Parlamento yakınlarında sokak temizleme görevlisi olarak çalışan ve yaşları 26’yla 50 arasında değişen işçileri İngiliz basını ‘Müslümanlar Papa’ya suikast yapacaktı’ başlığıyla duyurmuştu. Ancak anti-terör polisi işçileri serbest bırakırken Vatikan ziyaret planında değişiklik yapılmayacağını duyurdu. (aa, bbc)

Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam