15/12/2011 | Yazar: Erkan Altay

Pavey’den Meclis Kürsüsünden LGBT Bireylere Destek

Pavey’den Destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey  meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada  LGBT haklarına  dikkat çekti.
Önceki gün  Mecliste Avrupa Birliği(AB)  bütçe görüşmeleri için CHP grubu adına  söz olan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, LGBT haklarına da vurgu yaptı.
Konuşmanın 6.dakika  6. Saniyesinde gerçekleşen tarihi vurgusu ile birlikte,  Pavey’in Konuşmasından satır başları:’’…Görüldüğü gibi ortada ters yönlere giden, birbirini yok eden paralel bir politika izleniyor.
Devlet Karakolda Fevziye Cengiz’i dövüyorsa, İrfan Tören’in hastane odasında Güldünya’yı öldürmesiyle nasıl mücadele edebiliriz?
Kadına Karşı Şiddet Sözleşmesinin ilk imzacısı ülke olarak böbürlenirken, aynı gün Rumuz N.Ç. kararı Yargıtay tarafından onaylanıyor. Uygulanmayan insanlık değerleri arşivine bir yenisi daha konulmuş oluyor.
Türkiye açmaza giren AB sürecini “Kamu Alımları”, “Rekabet Politikası”, “Gıda Güvenliği”, “Sosyal Politika ve İstihdam” ve “Çevre” adlı başlıkları, kıstaslarını hakkıyla yerine getirerek açınca ilerleme kaydedebilir. Yani değerlerini dönüştürerek…
2012 AB Bütçesi için temennilerimi dile getirirken değerlerin dönüşmesini kuvvetle hatırlatmak isterim;
Öğrencinin saçını kesmeyecek, poşusunu tutuklamayacak, parasız eğitim hakkı, su hakkı, barınma hakkı ya da doğa hakkı için yaptığı gösteriye tahammül edeceksiniz.
Vatandaşlarınız madenlerde ve depremlerde aldırmazlıktan ölmeyecek, yağmur yağınca duble otoyollarda boğulmayacak, uçurumdaki gelir dağılımının mağdurları, yoksulluk sınırında yaşayan insan sayısı nüfusun beşte biri olmayacak. Eşcinsel vatandaşlarınız toplumun en alt katına itilmeyecekler…’’
Pavey Sözünü Tutuyor
CHP’li Pavey seçim döneminde de Kaos GL dergisi ile bir söyleşi gerçekleştirmiş, eşcinsel haklarına sahip çıkmanın önemini vurgulamış ve Mecliste de  eşcinsellerin hak mücadelesinde destekçi olacağının altını çizmişti.
 
 

  


Etiketler: insan hakları
İstihdam