15/02/2019 | Yazar: Kaos GL

SpoD, Pazar Sohbetleri için yeni moderatörlerini arıyor. Son başvuru tarihi 22 Şubat Cuma.

“Pazar Sohbetleri” moderatör eğitimine başvuru süresi uzatıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SpoD, Pazar Sohbetleri için yeni moderatörlerini arıyor. Son başvuru tarihi 22 Şubat Cuma.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), 3 Temmuz 2016 tarihinden bu yana, pazar günleri gönüllü moderatörlerin desteğiyle düzenlediği “Pazar Sohbetleri” için yeni moderatörler arıyor.

Dernek, LGBTİ+’ların romantik ve kişiler arası ilişkilerini, aileyle olan sürecini, korku ve fedakârlıklarını, kendini kabul ve var olma mücadelesini, dayanışma ve şiddet hikâyelerini, mutlu sonlarını paylaştığı grup toplantılarında gönüllü moderatör olmak isteyenler için bir eğitim düzenliyor.

23-24 ve 30-31 Mart tarihlerinde iki haftaya yayılmış bir şekilde gerçekleşecek olan eğitimlerin başvurusu süresi 22 Şubat Cuma’ya dek uzatıldı.

Nasıl başvururum?

SPoD, kolaylaştırıcı moderatör olmak için eğitimlere başvuracakların öncelikle; insan hakları konusunda yeterli hassasiyetlere sahip, LGBTİ+’ların yaşadığı sorunlar ve hak savunuculuğu çerçevesinde bilgisi olan, ön yargılarını bir kenara bırakmış, iletişim becerileri güçlü, takım çalışmasına yatkın, etik değerlere ve kişisel sınırlara saygı duyan ve gizliliğe önem veren bireyler olmasını bekliyor. Grup çalışmaları düzenli katılım gerektirdiğinden hem ekibe hem de katılımcılara karşı sorumluluklarının bilincinde olarak en az 6 ay bu çalışmaları yürütmeyi taahhüt edebilecek kişilerin başvurmasını rica ediyor.

Katılımcılar, İstanbul’da yaşayanlar arasından seçilecek ve başvurularda LGBTİ+’lara öncelik tanınacak.

Pazar Sohbetleri hakkında

Pazar Sohbetleri; açılma, cinsel yönelim, aile ile ilişkiler, romantik ve sosyal ilişkilerde yaşanılan zorluklar dâhil LGBTİ+ hareketini etkileyen ve insana dair her konunun tartışıldığı; film gösterimleri, oyun ve drama faaliyetlerinin yapıldığı oturumlardan oluşuyor. Pazar Sohbetleri toplantılarında aktarılan deneyim/bilgi akışı ve oluşan grup içi destek ile LGBTİ+’ların kendi cinsiyet kimliklerini ve cinsel yönelimlerini saklamadan güvenli bir ortamda bir arada olmalarına imkân sağlıyor.

Pazar Sohbetleri moderatörleri dönüşümlü olarak her pazar günü saat 14.30-16.30 saatleri arasında SPoD ofiste oturumları gerçekleştiriyor.

Eğer siz de kolaylaştırıcı moderatör olmak istiyorsanız başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Başvuru için son tarih 22 Şubat Cuma.

İlgili haber:

Pazar Sohbetleri’nde bu hafta: Yaşama dair seçimler

Pazar Sohbetleri moderatörü olmak ister misin?


Etiketler: yaşam
İstihdam