31/03/2020 | Yazar: Kaos GL

“Hayatlarını kaybetmiş tüm transları ve dünyayı saran bu korkunç salgından etkilenen herkesi bir kez daha selamlıyor ve varoluşlarımızdan duyduğumuz onuru tüm dünyaya haykırmaya devam ediyoruz.”

Pembe Hayat: Bizler ne fazlasına ne de daha azına talibiz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, 31 Mart Dünya Trans Görünürlük Günü açıklaması yayınladı.

“Trans hareketinin eşitlik talebindeki bu ısrarı, en karanlık günlerde dahi elindeki güllümün ışığı ile yolunu bulabilmesi ve hareketin köklü hafızası ile mümkün kılınmakta; bu talep her geçen gün büyümektedir” diyen derneğin açıklamasının tam metni şöyle:

“Trans varoluşların sadece ölümlerle, şiddetle, sindirilmeyle ve “travesti terörü” ile anılmasına bir tepki olarak; transların varoluşlarını kutladıkları, varoluşlarından onur duyduklarını dünyaya haykırdıkları 31 Mart Dünya Trans Görünürlük Günü 2009 senesinden bu yana her sene kutlanmaktadır.

“Bu sene Covid-19 salgınının gölgesi altında bu günü evlerimizde geçiriyoruz. Bu süreçte sosyal medya, dünyaya açıldığımız çok daha büyük bir pencereye dönüştü. Translar; evlerinden, gitmek zorunda kaldıkları iş yerlerinden seslerini yükseltmeye ve sözlerini söylemeye devam ettiler. Bizler ölümlerle, ayrımcılıkla ve şiddetle değil; başardıklarımızla, dayanışmayla ve hayatla anıldığımız günlerin artık zamanının geldiğini biliyoruz ve her fırsatta nefret üretmeye devam ederek varoluşlarımızı görmezden gelenlere sesleniyoruz, BURADAN DÖNÜŞ YOK! 

“Bizler ne fazlasına ne de daha azına talibiz. Trans hareketinin eşitlik talebindeki bu ısrarı, en karanlık günlerde dahi elindeki güllümün ışığı ile yolunu bulabilmesi ve hareketin köklü hafızası ile mümkün kılınmakta; bu talep her geçen gün büyümektedir.


Etiketler: insan hakları
nefret