17/11/2012 | Yazar: Umut Güner

Pembe Hayat Derneği’nin bu sene 5.sini düzenlediği Nefret Suçlarıyla Mücadele Haftası etkinlikleri 17-18 Kasım’da Aylak Yaşamevi’nde gerçekleşecek.

Pembe Hayat, Nefret Suçlarıyla Mücadele Haftası’nın 5.sini Düzenliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat Derneği’nin bu sene 5.sini düzenlediği Nefret Suçlarıyla Mücadele Haftası etkinlikleri 17-18 Kasım’da Aylak Yaşamevi’nde gerçekleşecek.
 
20 Kasım 2012 Nefret Suçları İle Mücadele Haftasında “Birlikte mücadele etmenin gerekliğini” tartışmaya açacak.
 
LGBT örgütleri başta olmak üzere, nefret suçları alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin katılacağı etkinlik iki gün sürecek.
 
17 Kasım 2012’de Aylak Yaşam’da iki panel gerçekleşecek.
 
“Nefret suçlarına karşı 2012’de kim ne yaptı?” sorusunu bu alanda çalışan örgütler Ahmet Tokgöz moderatörlüğünde tartışacaklar.
 
İkinci oturumda ise, “Nefretin mağdurları nefreti anlatıyor” oturumu yapılacak. Bu oturumda İstanbul Avcılar’dan, Antalya’dan ve Ankara- Esat bölgesinden nefret mağduru trans kadınlar tanıklıklarını paylaşacaklar. (Bu oturum medyaya kapalı düzenleniyor.)
 
17 Kasım 2012’de Yüksel Caddesi’nde nefret suçlarına karşı basın açıklaması yapılacak.
 
18 Kasım 2012, Pazar günü katılımcı örgütler ve LGBT aktivistlerin katılımı ile “Nefret suçları ve nefret söylemi atölyesi” yapılacak. Bu atölyeyi takiben “Nefret suçlarına karşı ortak mücadele için ne yapmak lazım?” sorusuna yanıt aranacak.
 
Tüm etkinlikler Aylak Yaşamevi, Konur-2 Sokak 63/13’te yapılacak.

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam