18/12/2019 | Yazar: Kaos GL

“17 Aralık akşamı sosyal medyada başlayan ve kimi basın kuruluşlarının da çanak tuttuğu fobik söylemlere ve hedef göstermelere karşı Selin Ciğerci’nin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyoruz.”

Pembe Hayat: Selin Ciğerci’nin yanındayız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Selin Ciğerci eşi Gökhan Çıra ile

Tuzlaspor oyuncusu Gökhan Çıra’nın eşi sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci dün (17 Aralık) yapılan Tuzlaspor-Galatasaray maçının ardından transfobik nefret söyleminin hedefi haline geldi.

Sosyal medyada Galatasaray taraftarları Selin Ciğerci’nin cinsiyet kimliğini hedef aldı. Pembe Hayat’ın haberine göre daha önce de bir takımda futbolcu olarak yer alan Çıra, Selin Ciğerci ile birlikte olduğu için takımdan çıkarılmıştı.

Tuzlaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç’ın aktardıklarına göre Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de, Selin Ciğerci’nin geçmişteki atanmış ismini kullandı.

Yaşananların ardından Gökhan Çıra sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“…Şunu da bilin, beni sakın eşimle vurmaya kalkmayın. Ben eşimin ölene dek arkasındayım. Eşimle bana gelene ben daha çok gelirim. Bunu da böyle bilin. Erkek olan yüzüme konuşsun.”

Pembe Hayat Derneği ise transfobiye karşı Selin Ciğerci’nin yanında olduklarını açıkladı:

“Selin Ciğerci’nin yanındayız!

17 Aralık akşamı sosyal medyada başlayan ve kimi basın kuruluşlarının da çanak tuttuğu fobik söylemlere ve hedef göstermelere karşı Selin Ciğerci’nin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

Bu son olayla bir kez daha görüyoruz ki nefrete bahane çok. Heteropatriyark sistemin örgütlü nefretinin trajikomik bir müsameresine sahne olan bu cis-het erkeklik performansına karşı tüm vicdanlı kamuoyunu Selin Ciğerci’nin yanında olmaya davet ediyoruz.

İnsanlığın vicdanına sığmayan bu iğrenç saldırıya ne yazık ki yabancı değiliz. Bugüne kadar ötekileştirilen, ayrımcılığa uğrayan, hayatın dışına itilen, örgütlü nefretin hedefi haline gelen, saldırıya uğrayan ve katledilen bizler; bugün Selin Ciğerci’yi hedef haline getiren bu kifayetsiz güruhu ve bu güruhun dünyaya verdiği zararları çok iyi biliyoruz.

Eylemleri İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinden Uluslararası Sözleşmelere, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ndan Türk Ceza Kanunu’na kadar birçok yasa ve sözleşmeye göre açıkça suç teşkil eden bu güruha karşı tüm kamuoyunu birleşmeye çağırıyoruz. Heteropatriyark sistemin cis-het erkek egemen düzeninin hedefi olan herkes bugün Selin Ciğerci’nin yanında olmalıdır.

Gazetecilik etiğinden haberi olmadığı aşikar olan kimi basın kuruluşlarına da suç işlediklerini hatırlatıyor ve gazetecilik mesleğine hakaret niteliğinde olan tutumlarını esefle kınadığımızın altını çiziyoruz.

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği olarak, kamu vicdanını ve insanlığın ortak değerlerini hedef alan bu örgütlü saldırıya karşı yasal yollar dahil tüm alanlarda mücadele edeceğimizi bir kez daha buradan hatırlatıyoruz.

Las Tesis eylemlerinde yaşananlardan Selin Ciğerci’nin hedef gösterilmesine kadar; güçlü kadınların, özgür kadınların varlığını hazmedemeyen cis-het erkekliğe karşı tüm kamuoyunu yan yana olmaya davet ediyoruz.

Ağustos ayından bu yana transları hedef haline getiren söylemlerle, dünden beri Selin Ciğerci’nin yaşadıklarını karşılaştırdığımızda, örgütlü transfobiyle mücadelenin de ancak örgütlenerek olabileceğini bir kez daha vurguluyoruz.

Son olarak mizojoniye, transmizojeniye, transfobiye ve nefrete rağmen, yaşamda ve insanlıkta ısrarcı olduğumuzu belirterek bu süreçte hedef haline getirilen Selin Ciğerci’ye yalnız olmadığını, yanlış hiç olmadığını söyleyerek; yanında olduğumuzu belirtiyoruz.”


Etiketler: medya, kültür sanat, yaşam, spor
İstihdam