10/10/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Pembe Hayat LGBTT Derneği trans aktivizminin sesini artık Youtube kanalından da duyuracak.

Pembe Hayat Youtube’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği trans aktivizminin sesini artık Youtube kanalından da duyuracak.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği trans aktivizmini Youtube üzerinden sürdürüyor. Dernek adına açılan Youtube kanalında LGBTİ+ aktivistlerinin belirli aralıklarla hazırladığı videolar yayımlanacak.

Pembe Hayat’tan Şirvan Çayan Youtube kanalı fikrinin arka planını KaosGL.org’a anlattı. Youtube kanalının trans aktivizmini güçlendireceğini, transların sözünü kitleselleştireceğini belirten Çayan şunları söyledi:

“Nasıl daha fazla kişiye ulaşırız, nasıl trans haklarının insan hakları olduğunu Türkiye’nin dört bir yanına haykırabiliriz diye düşünürken gullümümüz geldi aklımıza. Nefes alacak alanlar açmayı hedeflediğimiz yerlerde devlet eliyle getirilen LGBTİ+ yasaklarına karşı alternatif, bol gullümlü bir direniş olsun dedik ve Youtube’a girdik. Sosyal medyanın kitleselliği ve aktivizmini göz önüne aldığımızda buna ihtiyacın olduğunu da gördük aslında.”

Çayan Pembe Hayat Youtube kanalında her haftanın belirli bir günü gullümlü ve bol direnişli içerik yayımlayacağını müjdeledi. Kanala buradan ulaşabilir ve abone olabilirsiniz.

Dernek web sitesini de yeniledi

Pembe Hayat Youtube kanalına eşzamanlı olarak web sayfasını da yeniledi. Yenilenen portalda bir yandan haberlere ulaşabilir öte yandan derneğin sosyal medya hesaplarına doğrudan erişim sağlayabilirsiniz.

Sitenin yenilenen yüzünü görmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam