07/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Dernek, herkesin yararlanabileceği bir havuz yaratmak istiyor.

Pembe Hayat’ın dilekçe örnekleri paylaştığı “Hukuk” sayfası yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat, usulsüz para cezalarına itiraz dilekçesi ve emsal kararların olduğu “Hukuk” sayfasını yayınladı. Dernek, herkesin yararlanabileceği bir havuz yaratmak istiyor.

Pembe Hayat internet sitesinde “Hukuk” sayfası açtı. Sayfada Kabahatler Kanunu’ndan özellikle trans kadın seks işçilerine kesilen usulsüz idari para cezalarına karşı dilekçe örnekleri yer alıyor. Dernek, bu sayfa üzerinden transların insan haklarına ilişkin emsal kararları da paylaşacak.

Sayfaya ulaşmak için tıklayınız.

Dernek, emsal kararlar ve dilekçe örneklerini zenginleştirerek “Hukuk” sayfasını güçlendirmeyi hedefliyor. Bunun için tavsiye karar, bilgi ve belgeleri hukuk@pembehayat.org mail adresine bekliyor.

“Herkesin yararlanabileceği bir havuz”

Sayfanın amacı, “Hukuk sekmesinin açılma amacı web sitesinde herkesin yararlanabileceği bir havuz yaratmak olup herkesin katkısı önemlidir” şeklinde açıklanıyor.

Derneğin hukuk departmanı tarafından pembehayat.org’a yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor

“Derneğimiz; her ne kadar örnek dilekçe, emsal kararlar ve bilgi notları paylaşsa dahi, bu paylaşımlar fikir vermek amaçlı olup, öncelikle bu paylaşımlarla tek başına yetinilmemesini, hak kaybına uğramamak için bir avukattan profesyonel olarak hukuki yardım alınmasını tavsiye etmektedir. Saygılarımızla.”

Nasıl hukuki destek alırım?

Pembe Hayat Derneği alanı ile ilgili konularda ücretsiz hukuki danışmanlık veriyor. İnternet sitesinin iletişim bölümündeki numaralardan derneğe ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam