11/03/2008 | Yazar: Evren E. Çakmak

Pembe Hayat’ın insan hakları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ile Pembe Hayat LGBTT Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği insan hakları eğitimi 6 Mart Perşembe günü Pembe Hayat Derneği’nde yapıldı. Evren Güvensoy’un haberi.

KAOS GL - 11/03/2008

Evren Güvensoy - Ankara

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ile Pembe Hayat LGBTT Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği insan hakları eğitimi 6 Mart Perşembe günü Pembe Hayat Derneği’nde yapıldı. Çok sayıda LGBTT ve heteroseksüel birey katıldığı eğitimde Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Ankara 2 Grup Koordinatörü Ayşen Hadimoğlu’nun yönetiminde forum düzenlendi.



Forumda model olarak transeksüel bir bireyin yaşamını seçen grup, simgesel örnekleme yönetimiyle sorunları tespit etmeye çalıştı. Ortaya alınan modelin, toplumdan izole edildiği her olayı temsilen üzerinde bir örtü örtüldü. Örtüler altında ezilen model ile toplumsal baskı bir kez daha irdelenmiş oldu. Ardından bireyin örgütlenme bilincine kavuşması ve olumlu bir yaşama geçmesi ile örtüler bir bir kaldırıldı.



Modellemenin ardından gruptan bu yaşamda ne gibi insan hakları ihlalleri olduğu, bireyi yaşama bağlayan etkenlerin neler olduğu ve toplumsal baskı ve ikiyüzlülüğün boyutunu tartışmaları istendi. Grubun verdiği yanıtlar üzerinden yapılan tartışmalardan çıkan sonuçlar Af Örgütü tarafından raporlandı ve eğitim sonlandırıldı.

Etiketler: yaşam
İstihdam