25/11/2015 | Yazar: Ozan Uğur

20 Kasım etkinlikleri kapsamında Pembe Hayat Derneği şehir dışından davet ettiği LGBTİ örgütlerine yönelik ‘Proje Yazma ve Kaynak Bulma Atölyesi’ düzenledi.

Pembe Hayat’tan proje yazma ve kaynak bulma atölyesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

20 Kasım etkinlikleri kapsamında Pembe Hayat Derneği şehir dışından davet ettiği LGBTİ örgütlerine yönelik “Proje Yazma ve Kaynak Bulma Atölyesi” düzenledi.

21 Kasım Cumartesi günü Tüm-Bel-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen atölyeye Van, Denizli, Çanakkale, Gaziantep, Adana, İstanbul, Kocaeli, Mersin, İzmir ve Ankara’dan aktivistler katıldı.

Atölyenin ilk sunumunu TACSO’dan Ayça Bican gerçekleştirdi. Bican öncelikle TACSO’nun işleyişinden bahsederek 7 ülkede faaliyet yürüten bir proje olduğunu anlattı. Daha sonra katılımcılara bir projenin nasıl oluşturulacağı ve yazım aşamasında nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahseden Bican “Kaynak geliştirmeden önce şu sorulara cevap vermemiz gerekiyor; biz kimiz ve ne hayal ediyoruz? Bu sorulara cevap verdikten sonra yapacağımız çalışma için gerekli desteği sunacak kuruluşu araştırmamız gerekiyor. Bunun için faydalanılabilecek birçok kaynak var. Örnek olarak oluşturduğumuz fon rehberi gösterilebilir” dedi.

Daha sonra kaynak geliştirmede kullanılabilecek yöntemlerden bahseden Bican işbirliği teklif edilecek kurumun iyice araştırılması ve tanınması gerektiğini söyledi. Son olarak da teknik destek için TACSO’nun yanı sıra STGM, Kaos GL ve Pembe Hayat’ın LGBTİ örgütlerine proje yazma konusunda teknik destek verebileceğine değindi.

Atölyenin ikinci oturumunda ise Pembe Hayat Derneği’nden Hande Altıntaş uygulamalı olarak proje yazımının aşamalarını gösterdi. Katılımcıların her birinden ihtiyaçları doğrultusunda bir proje hazırlamalarını isteyen Altıntaş dağıttığı örnek formların nasıl doldurulacağını bir sunumla anlattıktan sonra aktivistlerin proje yazmalarına yardımcı oldu.

Atölye sonunda yazılan örnek projeler toplandı. Altıntaş bu projelerin incelenip düzenlenerek aktivistlere tekrar gönderileceğini söyledi. (Pembe Hayat)

*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları İçin Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Pembe Hayat ve Kaos GL Derneklerinin yürüttüğü Nefret Etme Projesi, AB Sivil Düşün Programının finansal olarak desteklediği Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında; Norveç Büyükelçiliği ve Almanya Büyükelçiliği’nin mali katkılarıyla Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği tarafından düzenlenmektedir.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret