07/04/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Phil Langer, bugün ve yarın Ankara Üniversitesi’nde iki seminer verecek.

Phil Langer: Sadece akademidekilerle çalışacaksak bunun nesi queer olacak? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Çoğu insan düz bir çizgi seçiyor kendine, benimki bundan biraz daha farklı,” diyor birasını yudumlarken. Münih’te sosyoloji lisansı, Afganistan’da askerlik, İtalya’da doğa-kültür gezilerinde rehberlik, Berlin’de bolca clubbing ve Goethe Üniversitesi’nde queer psikanaliz profesörlüğü... “Önce lisansımı tamamladım, sonra yüksek yaptım, ardından doktora ve sonrası...” sıkıcılığının dışında, o düz çizgiyi triplere sokmuş biri Phil Langer.
 
Phil, bugün ve yarın Ankara Üniversitesi’nde iki seminer verecek. Ama esas niyeti Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Programı ile Goethe Üniversitesi arasında bir ortaklık kurmak. Ve bunun nasıl hayata geçirebileceğini prof. odalarında değil, seminere kim gelmişse onlarla tartışmak istiyor Phil. Dahası, bu ortaklık ve değişime yalnızca kayıtlı öğrencileri değil, akademinin doğrudan içinde yer almayan aktivistleri de dâhil etmenin hayalini kuruyor. “Sadece akademidekilerle çalışacaksak bunun nesi queer olacak?” diyor.
 
Kaos GL Derneği de geçen yıldan beri Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Programı’yla queer üzerine ortak dersler yürütüyor. Ayrıca Kaos GL Dergisi ile birlikte Türkçe’de oldukça sınırlı bir yere sahip olan queer için bir alan açmaya çalışıyor. Ve güzel bir haber: derginin Mayıs-Haziran dosyası Phil’in giriş yazısıyla sizleri “Queer Psikanaliz”e davet edecek.
 
Özetle; akademinin sınırlarına sığamamışları, akademide aradığını bulamamışları, içinde hâlâ akademi hasreti taşıyanları ve tabii ki akademi âşıklarını bu iki gün oldukça ilham verici seminerler bekliyor, kaçırmayın. İşte ayrıntılar:
 
7 Nisan Pazartesi
16.30-19.30
Almanya’da Toplumsal Cinsiyet ve Queer Çalışmaları
SBF Z-07
İngilizce sunumdan ardıl çeviri yapılacaktır. 

8 Nisan Salı
17.30-20.30
Queer Araştırmalarında Psikanaliz
ATAUM 15 no’lu sınıf
İngilizce sunumdan ardıl çeviri yapılacaktır. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam