11/06/2014 | Yazar: Melahat D

Yargıtay Pınar Selek hakkında ağırlaştırılmış müebbet kararını bozdu. Ankara ve İstanbul’da basın açıklaması yapılacak.

Pınar Selek’e Müebbet Kararı Bozuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yargıtay Pınar Selek hakkında ağırlaştırılmış müebbet kararını bozdu. Ankara ve İstanbul’da basın açıklaması yapılacak.
 
Mısır Çarşısı patlaması davasında hakkında verilen üç beraat kararı da Yargıtay tarafından bozulan ve daha sonra da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Pınar Selek’in, temyiz duruşması bugün Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde görüldü.
 
İnsan hakları savunucularının da izlediği davada Yargıtay, Selek hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını bozdu. Selek’in babası Alp Selek, kararı kaosGL.org’a değerlendirdi.
 
Davanın usulen bozulduğunu hatırlatan Selek, “DGM’ler de kaldırıldığı için yerel mahkemeye gidecek. Yerel mahkeme de eğer temyiz istemezse tekrardan karar bozulmuş olacak” dedi.
 
Dava sonucuna ilişkin bu akşam 18.30’da Ankara Yüksel Caddesi’nde; 19.00’da ise İstanbul Tünel Meydanı’nda basın açıklaması yapılacak.
 
Ne olmuştu?
Pınar Selek, 1998’de Mısır Çarşısı’nda 7 kişinin yaşamını yitirdiği patlamadan bu yana hukuk mücadelesi veriyor. Yargılamalar sırasında Mısır Çarşısı’ndaki patlamanın bombadan kaynaklandığı iddiası kanıtlanamadığı gibi, Selek’i patlamayla ilişkilendiren tek delil ise, o sırada 16 yaşında olan A.Ö adlı çocuğun işkence altında alınan ifadesiydi.
 
Yargılama süreçlerinde bütün bunları göz önünde bulunduran yerel mahkeme, Selek hakkında üç kez beraat kararı verdi. Yargıtay’ın bu kararları bozmasının ardından, Selek’e aynı mahkeme, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
 
İlgili haber:

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret