13/02/2013 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Esmeray, Yeşiller ve Sol Gelecek partisinin 8 Mart etkinlikleri kapsamında Pınar Selek’e uygulanan adaletsizliği protesto etmek için ‘Bizim Atölye’ oyununu dün ikinci defa oynadı.

Pınar’a Selam Söyle Abla! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Esmeray, Yeşiller ve Sol Gelecek partisinin 8 Mart etkinlikleri kapsamında Pınar Selek’e uygulanan adaletsizliği protesto etmek için “Bizim Atölye” oyununu dün ikinci defa oynadı.
 
Ataç 1 Sokak’ta bulunan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin il binasındaki oyundan önce partinin merkez yürütme kurulundan Elçin Öz bir sunuş konuşması yaptı.  
 
Öz, “Pınar Selek’le dayanışmaktan söz ederken sokağı da unutmamak gerekiyor. Sokaktan gelen, sokakta olan her şeyin güzel olduğunu düşünüyoruz.  Pınar’ın da hep söylediği gibi sorunu çözmek için ‘anlamak, dinlemek, güvenmek’ gerekiyor” dedi.
 
Esmeray,  oyuna  başlarken kendi yaşam serüvenine vurgu yaparak “Ben hep anlattım!  CDP adlı bir parti,  Cadının Bohçası ile başlayan tiyatro serüveni ve şimdi de bana bir gazetede köşe verdiler, orada da anlatmaya devam ediyorum”.
 
“Bizim Atölye” oyununda atölye ile nasıl tanıştığını ve kendi dönüşüm sürecinden bahseden Esmeray, atölye kelimesini ilk duyduğunda “hani zenginlerin, okumuş yazmışların vs. gittiği bir yer” diye düşünerek nasıl korka korka gittiğini ve karşılaştıklarıyla bu düşüncesinin nasıl tersine döndüğünü anlatmaktan geri kalmıyor.
 
“O zaman seks işçiliği yapıyordum ve bizim için sadece gece ve gündüz vardı. Atölye ile tanıştıktan sonraki gün, ilk defa bana göre erkenden sabahın köründe kalkıp, hazırlanıp koşa koşa atölyeye gittim. Artık benim de bir atölyem olmuştu!” 
 
“Sokağa atılan ne kadar çok şey varsa hepsi bizim atölyemizde idi. Pet şişeler, bozuk ev eşyaları, travestiler, eski gazeteler, sokak çocukları... Hepimiz atölyedeydik. Pınar gözaltına alındıktan sonra, atölyemiz dağıldı, sokakta beni gören sokak çocukları sürekli Pınar’a selam söylüyorlardı.”
 
Pınar Selek’le karşılaşmasını anlatırken yüzü aydınlanan, yapılan haksızlığı anlatırken de gözyaşlarına hâkim olmakta güçlük çeken Esmeray’ın oyunu izleyenleri de ağlattı. Oyunla Esmeray ve atölyeleri geniş bir seyirci kitlesiyle buluştu. 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam