21/10/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Karadağ’ın ikinci onur yürüyüşü, dün yüksek güvenlik önlemleri altında saldırılara rağmen gerçekleşti.

Podgorica Onur Yürüyüşü: Bu Sokaklar Bize de Ait! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Karadağ’ın ikinci onur yürüyüşü, dün yüksek güvenlik önlemleri altında saldırılara rağmen gerçekleşti. Podgorica’da yapılan yürüyüşte, ülkedeki polis güçlerinin yarısı, güvenlik tehditlerine karşı LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) aktivistlerini korumaya sevk edildi.
 
Yaklaşık 200 kişinin katıldığı yürüyüşte kişi başına düşen 10 polis, saldırganların barışçıl gösteriye müdahale etmesini engellemeye çalıştı. Yürüyüşü engellemek isteyen 1,500 kişiden saldırılara dâhil olan 60 kişi tutuklandı.
 
“Bu Sokaklar Bize de Ait”
Yürüyüşe katılanlar, “Bu sokaklar bize de ait,” yazılı bir pankart taşıyarak Karadağ’da LGBT haklarının hayatın her alanında korunmasını talep ettiler. Aktivistler, yürüyüş sonrasında polis tarafından saldırganlardan uzak, daha güvenli bir bölgeye aktarıldı.
 
Avrupa Birliği’ne üye olmak isteyen ülkede, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık 2010 yılında yasaklandı. Ancak, LGBT’ler Karadağ’da ayrımcılık yaşamaya devam ediyor. Temmuz ayında Budva’da yapılan ülkenin ilk onur yürüyüşünde, “eşcinsellere ölüm” sloganları arasında taşlı saldırılar gerçekleşmişti.   

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam