25/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Pembe Hayat Derneği üyesi Ramazan Kalkan, erkek arkadaşı Umut Göktuğ Söyler ile birlikte 23 Şubat Cumartesi günü Söyler’in babası ve 7-8 kişinin saldırısına uğradıklarını söyledi.

Polis Korumasındaki Eşcinsel Evlat Babası Tarafından Kaçırıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat Derneği üyesi Ramazan Kalkan, erkek arkadaşı Umut Göktuğ Söyler ile birlikte 23 Şubat Cumartesi günü Söyler’in babası ve 7-8 kişinin saldırısına uğradıklarını söyledi. Kalkan’ın ifadesine göre Söyler’in albay babası, polis amcası ve diğer saldırganlar, Umut Göktuğ Söyler’i karga tulumba sürükleyerek kırmızı renkli bir araca bindirerek kaçırırken silahlı şüpheliler Ramazan Kalkan’ı ağır bir şekilde darp ettiler.  
 
Saldırının Arkaplanı
Avukat Ahmet Toköz'ün kaosgl.org'a verdiği bilgiye göre kaçırma olayına giden süreç şöyle gelişti: Pembe Hayat Derneği üyesi Umut Göktuğ Söyler, eşcinsel olduğunun ailesi tarafından öğrenilmesinin ardından ailesinin baskılarına dayanamayarak 29 Aralık 2012 tarihinde evden ayrılarak erkek arkadaşı Ramazan Kalkan ile birlikte yaşamaya başladı.
 
Genel Kurmay Başkanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı kadrosunda görevli olan albay baba, Umut Göktuğ Söyler’i annesi ve kız kardeşi evdeyken silahla öldürmeye teşebbüs etti. Baba, oğlunu “eşcinsellikten vazgeçmezse öldürmekle” tehdit ederek Amasya’nın Taşova ilçesinde yaşayan ve av malzemeleri satış işleriyle uğraşan amcasının yanına gönderdi. Amcasının ev hapsinden kurtulup Ankara’ya kaçan Umut Göktuğ Söyler, 3 Ocak’ta Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na babası ve amcası hakkında şikâyette bulundu. Bunun üzerine Savcılık, Çankaya Kaymakamlığından talepte bulunarak 6 ay süreyle Umut Göktuğ Söyler’in koruma altına alınmasına karar verdi ve şüpheliler hakkında uzaklaştırma kararı alındı.
 
Koruma Kararı Uygulanmadı
Mağdur vekili Avukatı Ahmet Toköz’ün kaosgl.org’a yaptığı açıklamaya göre, Dikmen Polis Merkezi Umut Göktuğ Söyler’i korumadığı gibi kimlikleri ve eşkâlleri belli olan failleri yakalamak adına şu ana kadar hiçbir çaba göstermedi. Toköz, Umut Göktuğ Söyler’in hayatının tehlikede olduğunu ve kendisinden halen haber alınamadığını belirtti.
 
Toköz ayrıca mağdurun yaşam hakkı ciddi bir tehlike altında olmasına rağmen etkin bir soruşturma yürütülmediğini ekledi ve “mağdurun eşcinsel olması ve faillerin asker ve emniyete yakın kişilerden oluşması olarak değerlendiriyoruz” yorumunda bulundu.

Etiketler: yaşam
nefret