18/06/2007 | Yazar: Erkan Altay

İstanbul, Taksim’de polis eşcinsel barına baskın düzenledi. Biber gazı ve cop tehdidiyle bardan çıkarılan eşcinsellerden bazıları tartaklandı ve hakarete uğradı.

İstanbul, Taksim’de polis eşcinsel barına baskın düzenledi. Biber gazı ve cop tehdidiyle bardan çıkarılan eşcinsellerden bazıları tartaklandı ve hakarete uğradı. İstanbul muhabirimiz Erkan Alçam’ın haberi.

Taksim’in önde gelen eşcinsel mekanlarından Tek Yön adlı bar polis baskınına uğradı. Polisin hakaretler savurduğu olayda eşcinseller coplu saldırıya da uğradı.

16 Haziran Cumartesi gecesi 02.30 sıralarında meydana gelen olayda polisin bara girip bağırarak ‘dışarı!’, ‘boşaltın!’, ‘çıkın ulan!’ gibi ifadeler kullanması dikkat çekerken duruma tepki göstermek isteyen eşcinsellerin üzerine biber gazı ve cop ile yürünmesi tepki ile karşılandı.

Bar işletmecileri, ‘Polis bir gerekçe göstermeden barı bastı, çok sert ve homofobik bir tavırla muamelede bulundu. Önceden böyle bir şey olamazdı fakat polise verilen aşırı yetkiler yüzünden bunların gerçekleşmesi hiçte şaşırtıcı değil’ açıklamasında bulundular. Fiziksel şiddetin de kullanıldığına dikkat çeken bar sahipleri, olay yerinde bulunan bir savcının son dakika müdahalesi olmasa neler olacağını tahmin bile edemediklerini belirttiler.

Olay anında barda bulunan eşcinsellerden biri olan Deniz Kar (23), ‘Polis kin, nefret ve homofobi dolu bakışlar ile resmen linç girişiminde bulundu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Polis beni itti ve üzerime yürüdü. Ellerindeki cop ve biber gazını doğrultarak bizi uzaklaştırdı. Karşılık verseydim kesin ben de fiziksel şiddete maruz kalacaktım. Bu yapılan insan haklarına aykırıdır ve polis bu gücü nerden alıyor bilmek istiyorum’ diye konuştu.

Dışarı çıktıktan sonra şaşkın bir şekilde barın önünde toplanan eşcinsellere ‘Dağılın!’ diye bağıran ve yine cop kaldıran polis, bu durumu alkışlarla protesto etmek isteyen gruba yine saldırı girişiminde bulundu.

*Muhabirimizin diğer haberleri

[[‘Türkiye’den pek de farkımız yok’]]

[["Çatal dilliyim ya, batıyor millete"]]

[[‘Ben CHP genel başkanı olsam yüzde 45 ile iktidar olurum’]]

[["Şimdi daha özgürüz"]]


Etiketler: insan hakları
İstihdam