11/04/2018 | Yazar: Yıldız Tar

Greater Manchester polisi kendilerine 2016 Haziran’ından beri ev içi şiddet mağduru 775 LGBTİ+ kişinin başvurduğunu açıkladı.

Polisten ev içi şiddet mağduru LGBTİ+lar istatistiği Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Birleşik Krallık Greater Manchester polisi kendilerine 2016 Haziran’ından beri ev içi şiddet mağduru 775 LGBTİ+ kişinin başvurduğunu açıkladı.

İllüstrasyon: Quentin Monge

Birleşik Krallık Greater Manchester polisi ev içi şiddet mağduru LGBTİ+ kişilere dair rapor tutuyor. Polis, Haziran 2016’dan beri D66 koduyla ev içi şiddet mağdurlarının LGBTİ+ kişiler olduğu vakaların kaydını tutuyor.

Altı aylık pilot uygulama sonucunda 150 vaka tespit edilirken, uygulamanın üzerinden geçen bir buçuk yılda vaka sayısı 775’e ulaştı.

Yetkililer bu uygulama sayesinde ev içi şiddet mağduru LGBTİ+lara dair daha net bilgi edinebildiklerini, mağduru desteklemek ve güçlendirmek için gerekli yönlendirmeleri yapabildiklerini söylüyor.

Dedektif Denise Worth, Attitude dergisine yaptığı açıklamada, “D66 kodlaması şiddetten etkilenen mağdurları öğrenip onları destek alabilecekleri kurumlara yönlendirmemize yardımcı olan çok basit bir uygulama” dedi.

Stonewall Vakfı’ndan ev içi şiddet rakamları

Ülkenin önde gelen LGBTİ+ oluşumlarından Stonewall Vakfı, eşcinsel ve biseksüel erkeklerin neredeyse yarısının bir aile üyesi ya da partnerlerinden şiddet gördüğünü söylüyor. Vakıf, söz konusu lezbiyen ve biseksüel kadınlar olduğunda yetkililere bildirilen vakaların yüzde 25 olduğunu belirtiyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam