21/04/2020 | Yazar: Damla Umut Uzun

“LGBT’siz hava sahası” ayrımcı uygulamalarının yaygınlaştığı Polonya’da eşcinsel çift Jakub ve David koronavirüse karşı sokakta gökkuşaklı maske dağıttı.

Polonya’da eşcinsel çift gökkuşağı maskeleri dağıtıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ülkedeki homofobik kişilere karşı baş kaldıran ve eşcinsellere karşı oluşan damgalamanın önüne geçmek isteyen çift, korona virüs pandemisine karşı olumlu bir şeyler yaparak farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti. Polonya’da eşcinsellerin “veba” olarak görüldüğünü belirten Jakub, eylemleri ile ilgili şunları söyledi:

“Birçok Polonyalı kişi bizler için ‘veba’ ya da ‘bela’ gibi ifadeler kullanıyor. Biz de eğer insanların gerçek belayı yenmelerine yardım edersek belki fikirlerini değiştirebiliriz diye düşündük. Biliyorum bu naif bir düşünce ama iyi bir şeyler yaparsak neden olmasın?”

DaKu Press’in haberine göre büyükannelerinden dikiş makinası alan çift, kendi emekleriyle yüzlerce maske dikti. David bu süreci şöyle anlattı:

“Bizim maskelerimiz benzersiz çünkü gökkuşaklı. Terzi bir arkadaşımız da bizi bu girişimimizde destekleri, bu sayede sokakta ücretsiz dağıtmak üzere 300 tane maske dikebildik.”

“Ülkemizde maalesef birçok ‘LGBTsiz hava sahası’ yaratıldı. Bu yüzden insanların tepkilerinden biraz endişe duyuyorduk; ama sokakta karşılaştığımız insanlar bu fikri gerçekten çok sevdi. Bence birilerinin onların sağlıklarını düşünmesi ve bu konuda bir şeyler yapmış olmasından çok memnun oldular. Bizim için ise insanların gökkuşağından korkmadığını görmek ve hatta onun insanları güvende tuttuğunu görmek çok güzeldi. Eylem sırasında çektiğimiz video 2 milyondan fazla izlendi.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, sağlık, dünyadan, sağlık hakkı
İstihdam