25/09/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Posta Gazetesi ırkçı parti AfD’nin Eş Başkanı Weidel’in cinsel yönelimini hangi gerekçe ile belirtme gereği duydu?

Posta Gazetesi’nden bir garip Almanya seçim haberi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Posta Gazetesi ırkçı parti AfD’nin Eş Başkanı Weidel’in cinsel yönelimini hangi gerekçe ile belirtme gereği duydu?

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün iki haber yer alıyor. İlk haber Almanya’da dün gerçekleşen genel seçimleri konu edinirken diğer haber Edirne’den geliyor.

Weidel’in cinsel yönelimi

İlk haber Posta’dan. Gazete dün gerçekleşen Almanya genel seçimlerinde ırkçı Almanya için Alternatif Partisi’nin  (AfD) Federal Meclis'e girdiğini okurlarına duyuruyor. “Hitler Meclis’te” manşetiyle haberin üst görselinde sağda Hitler solda ise AfD’nin Eş Başkanı Alice Weidel yer alıyor. Gazete Hitler görselinin altına “ırkçı Hitler 1945’te intihar etti” yazarken Weidel fotoğrafının altına “ekonomist olan Alice Weidel lezbiyen ve 2 çocuk sahibi” ifadelerini kullanıyor.

Posta Gazetesi, ırkçı Almanya İçin Alternatif Partisi’nin lideri Alexander Gauland’ı değil de Weidel’i temsil eden fotoğraf kullanıyor çünkü Weidel’in cinsel yöneliminin altını çizmek istiyor. Weidel’in ırkçı olması ile cinsel yönelimini birlikte okura sunarak, bu iki benzemez durumu birbirine yakıştırıyor. Gazete, seçimlerde oy oranı yüzde 20'de kalan Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Genel Başkanı Martin Schulz’un ya da Başbakan Merkel’in cinsel yöneliminden de bahsedecek mi?

Gündem Gazetesi: “Görünmeyen'i yazdılar”

Bir diğer haber Edirne’de yayınlanan Gündem Gazetesi’nden. Gündem Gazetesi, “Görünmeyen'i yazdılar” manşetli haberinde IPS İletişim Vakfı'nın sürdürdüğü, Kaos GL'nin desteklediği “Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik” atölyesinin Edirne'de gerçekleştiğini okuyucularına duyuruyor.

Gazete, atölyeye katılan muhabirlerin, medyada kadın ve LGBT temsiliyeti ve toplumsal cinsiyet odaklı habercilik konularında yapılan sunumları dinlediği ve gazetelerdeki haberleri toplumsal cinsiyet dikkate alınarak yeniden yazıldığından bahsediyor. Gündem Gazetesi haberinde, atölyede LGBTİ odaklı haberciliği anlatan KaosGL.Org editörlerinden Yıldız Tar’ın konuşmasına da yer geniş yer ayırdı.


Etiketler: medya
İstihdam