07/01/2020 | Yazar: Kaos GL

HIV ile yaşayanlara akran danışmanlığı veren Pozitif Dayanışma 1 mesaj 1 test (1M1T) uygulaması ile HIV farkındalığını arttırmaya davet ediyor.

Pozitif Dayanışma’dan 1 mesaj 1 test uygulaması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HIV hakkında doğru bilgilerin yaygınlaştırılması için çalışan ve HIV ile yaşayan kişilere akran danışmanlığı veren Pozitif Dayanışma 1 mesaj 1 test (1M1T) uygulaması ile HIV farkındalığını arttırmaya davet ediyor.

Dayanışma, “Arkadaşlarınıza, sevdiklerinize bir mesaj atarak farkındalık yaratmak ister misiniz” diyor ve düzenli test alışkanlıkları ile daha fazla insanın HIV statüsünü öğreneceği, HIV tedavisine zamanında başlamasına olanak sağlayacağına dikkat çekiyor.

“Düzenli test hayat kurtarır” diyerek yola çıkan 1M1T uygulaması ile yakınlarınıza yollayacağınız bir mesajla HIV farkındalığını artırabilirsiniz.

Mesajda ne yazıyor?

1M1T uygulamasının yakınlarınıza ulaştıracağı mesaj şöyle:

“Merhaba,

“HIV konusunda farkındalık yaratmak için sana bu mesajı gönderiyorum. Eğer düzenli HIV testi yaptırmıyorsan seni de test yaptırmaya ve 1M1T Uygulamasını kullanmaya davet ediyorum.

“Anonim HIV test merkezlerinde sadece 10 dakika içerisinde sonucu öğrenebilirsin. Günümüzde HIV Pozitifler, düzenli antiretroviral (ART) tedavisiyle herkes gibi sağlıklı yaşıyor! Unutma, erken tanı HIV tedavisinde avantaj sağlayabilir.

“Düzenli test hayat kurtarır! #1M1T #birmesajbirtest”

Uygulamaya nasıl erişebilirim?

1M1T uygulaması için, Whatsapp, Facebook, Twitter ve e-posta ile mesaj gönderme seçeneklerinin yanı sıra sosyal medyanızda ilgili mesajı kopyalayarak da paylaşabilirsiniz.

1M1T ile yakınlarınızı HIV’e dair bilgilendirmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 


Etiketler: insan hakları, sağlık, sağlık hakkı
nefret