24/04/2020 | Yazar: Kaos GL

“Diyanetin nefret söylemleri ile LGBTİ+ bireyleri hedef göstermesini ve her fırsatta HIV ile ilişkilendirmelerini de üzüntüyle karşılıyoruz.”

Pozitif-iz: “Diyanet HIV pozitifleri üzdü” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pozitif-iz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Şimşek, Diyanet’in Cuma hutbesinde eşcinselleri ve HIV’le yaşayanları hedef göstermesine ilişkin açıklama yayınladı.

Derneğin internet sitesinde yayınlanan açıklamada Şimşek, “HIV ahlaki değil sadece tıbbi bir durumdur” dedi ve ekledi:

“Diyanetin nefret söylemleri ile LGBTİ+ bireyleri hedef göstermesini ve her fırsatta HIV ile ilişkilendirmelerini de üzüntüyle karşılıyoruz. 

“Halka güncel bilgiyi ulaştırmak ve yaygınlaştırmak, tüm devlet kurumları ile konunun tüm paydaşlarının bir arada olması ile mümkün olacaktır. Hem HIV yayılımını hem de HIV ile yaşayan bireylere yönelik ayrımcılıkları ancak; bilimsel ve önyargısız bilgiler ışığında açıklamalar yaparak durdurabiliriz.

“Diyanetten talebimiz; toplumu HIV'den korunma yolları konusunda doğru bilgilendirmesini, HIV ile yaşayan insanlara yönelik de ayrımcılık ve damgalanmaları engelleyecek açıklamalar yapmasıdır. Bunun için her türlü bilgi ve desteğe hazır olduğumuzun da altını çizmek istiyoruz.”

Açıklamanın tamamına ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, sağlık, din/inanç, sağlık hakkı
nefret