10/02/2020 | Yazar: Kaos GL

Pozitif Yaşam Derneği’nin vaka takibi, akran danışmanlığı, psiko-sosyal destek ve hukuki danışmanlık hizmetleri sunacağı Ankara Destek Merkezi açıldı.

Pozitif Yaşam’ın Ankara Destek Merkezi açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2005 yılından bugüne HIV ile yaşayanlara ve yakınlarına konu ile ilgili doğru ve güncel bilgi vermek, ihtiyaçlarına yönelik desteğe kolayca ulaşmalarını sağlamak ve hakları konusunda bilgilendirmek için faaliyet yürüten Pozitif Yaşam Derneği artık Ankara’da.

“HIV ile Yaşayan Bireylere Verilen Destek Hizmetlerinin Yaygınlaştırılması” Projesi kapsamında kurulan Ankara Destek Merkezi’nde vaka takibi, akran danışmanlığı, psiko-sosyal destek, hukuki danışmanlık hizmetleri ücretsiz olarak veriliyor.

Ankara Destek Merkezi’nde HIV ile yaşayan bireyler için yüz yüze danışmanlık hizmetinin yanı sıra, HIV’in olası aktarım ve korunma yollarıyla ilgili bilgi almak isteyen kişilerin ulaşabileceği bir danışma hattı bulunuyor.

Hafta içi her gün 10:00-18:00 saatleri arasında 0 (312) 468 17 04 numaralı danışma hattı ile test öncesi ve sonrası danışmanlık alınabiliyor.

Destek merkezinde koruma sorumlusu, psikolog, hukuki danışman ve idari personel çalışıyor.


Etiketler: insan hakları, yaşam, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam