04/06/2020 | Yazar: Yıldız Tar

“Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir) hareketi ve bütün protestocularla birlikteyiz. Siyah LGBTQ+’ların Hayatları Değerlidir”

Pride Medya’dan ırkçılığa karşı protestolara destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli LGBTİ+ medya şirketi Pride Medya, son dönemde artan ırkçı saldırılara karşı protesto eylemlerine desteğini açıkladı.

Advocate, Out, Plus gibi çok sayıda yayın organını bünyesinde barındıran Pride Medya’nın CEO’su Diane Anderson-Minshall, LGBTQ+ hareketinin de bir dizi protestodan doğduğunu hatırlatarak, “Bu hafta polisin siyah kişileri öldürdüğü sayısı cinayet ve çoğu zaman cezasız kalan, her yıl katlanarak artan ırkçı şiddetin ardından on yıllardır görmediğimiz protesto ve isyanlara şahit olduk. 1992 yılında Los Angeles isyanları yaşandığında kadromuz buradaydı. Ne hakkında mıydı bu isyanlar? Aynı kahrolası şey hakkındaydı. Neredeyse 30 yıl sonra aynı kavgayı sürdürüyoruz. Amerika’daki siyahların artık bu durumdan bıkması şaşırtıcı değil” dedi.

George Floyd ve diğer birçok kişinin öldürülmesinin sadece adalet sistemine değil Amerikan kültürünün birçok alanına hatta LGBTQ+ toplumuna dahi yerleşmiş ırkçılığın bir hatırlatıcısı olduğunu belirten Anderson-Minshall şirketlerinin duruşunu, “Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir) hareketi ve bütün protestocularla birlikteyiz. Siyah LGBQ+’ların Hayatları Değerlidir” diye açıkladı.


Etiketler: insan hakları, medya, yaşam, dünyadan
İstihdam